avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Vanzare imobil de pe persoana juridica catre persoana ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Vanzare imobil de pe persoana juridica catre persoana fizica-plata TVA

Buna ziua,
In 2019, am cumparat pe SRL (platitor de TVA), un spatiu comercial intr-un bloc nou, Nu am platit TVA la cumparare, s-a facut taxare inversa. Acum, daca vreau sa il vand, iar cumparatorul este persoana fizica, va trebui ca acesta sa plateasca TVA?
Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Grama Cornel - Consultant fiscal , Consultant fiscal 16:18, 25 Februarie 2022
Da veti factura cu TVA 19% sau 5% daca se indeplindesc conditiile din lege.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul tva la vanzare spatiu comercial Ani1959 Ani1959 Calcul TVA la vanzare spatiu comercial Buna ziua, In 2019, am cumparat un spatiu comercial nefinisat, pe firma, intr-un bloc nou. La cumparare nu am platit ... (vezi toată discuția)
Tva la vanzare spatiu comercial Ani1959 Ani1959 Buna ziua, In 2019, am cumparat un spatiu comercial nefinisat, pe firma, intr-un bloc nou. La cumparare nu am platit TVA, tranzactia a fost cu taxare inversa. ... (vezi toată discuția)
Tva la cumparare spatiu comercial in constructie noua alicip alicip Buna ziua. As dori sa cumpar un spatiu comercial intr-o constructie noua in care apoi as dori sa desfasor o activitate comerciale in domeniul alimentatiei ... (vezi toată discuția)