Mulțumesc pentru răspuns, menționez ca locuință pe care vreau sa o închiriez în scop turistic este o casa și nu un apartament și vroiam să știu dacă în situația acesta am nevoie de vreo aprobare din partea vecinilor. Mulțumesc mult
Bună seara! Doresc sa pun și eu o întrebare, sunt posesorul unei locuințe și doresc sa o închiriez în scop turistic, doresc sa știu dacă am nevoie de vreo aprobare din partea vecinilor? Și ce alte cerinte juridice îmi sunt necesare pentru a putea face posibil acest lucru. Mulțumesc anticipat.
Bună seara! Am si eu o intrebare; doresc să iau concediu pentru creșterea copilului, am lucrat 6 luni în străinătate apoi am luat 4 luni somaj tot de acolo, acum sunt angajat in românia de 6 luni, am cerut suspendarea contractului de muncă și am primit adeverința cu salariul net pe fiecare lună. Doresc sa stiu daca imi pot alege să imi calculeze lunile 6 plus cele 4 de somaj lucrate în străinătate și diferența până la un an sa o completez din lunile lucrate aici. Daca DA cu sa procedez si dacă există vreun articol în lege care vorbește despre asta. Multumesc mult.
Bună ziua! Am lucrat in străinătate 6 lunii si sunt mutat în țară de vară trecuta acum am aflat că soția este însărcinată. Intrebarea mea este, există posibilitatea de a plăti la stat lunile restante fără a fi angajat pentru a beneficia de Concediu pentru cresterea copilului? Daca Da unde pot sa ma adresez? Multumesc anticipat
Buna dimineata! Am o fetita născută în August 2018, am întocmit bosarul pentru alocația fetei la sfârșitul lui Octombrie. Alocația o va primi de la data întocmirii dosarului sau de la data nasterii? Mulțumesc Anticipat
Dacă DGASPC SI Dl Cornel Vasile aveți dreptate, atunci Dl Valeriu Tudor nu cunoaște legea???
Valeriu TUDOR
Consultant resurse umane
14:00, 1 Octombrie 2018
CONTACTEAZĂ
Daca in cele 24 de luni premergatoare nasterii copilului aveti 12 luni venituri din salarii (in Romania sau in UE) veti putea beneficia de indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC).
Dar in perioada cat beneficiati de indemnizatie pentru CCC trebuie sa locuiti in Romania, impreuna cu copilul.
Buna ziua am fost astazi la Direcția generală de asistență socială sa cer informațiile necesare pentru a traduce documentele valabile pentru întocmirea dosarului si mi-au comunicat că nu am dreptul daca nu am cotizat in romania cel puțin o lună înainte de nașterea copilului. Au dreptate? Ce pot face in situatia de față? Mulțumesc Anticipat