avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 441 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Bună seara! Am si eu o intrebare; doresc să iau ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Bună seara! Am si eu o intrebare; doresc să iau concediu pentru ...

Bună seara! Am si eu o intrebare; doresc să iau concediu pentru creșterea copilului, am lucrat 6 luni în străinătate apoi am luat 4 luni somaj tot de acolo, acum sunt angajat in românia de 6 luni, am cerut suspendarea contractului de muncă și am primit adeverința cu salariul net pe fiecare lună. Doresc sa stiu daca imi pot alege să imi calculeze lunile 6 plus cele 4 de somaj lucrate în străinătate și diferența până la un an sa o completez din lunile lucrate aici. Daca DA cu sa procedez si dacă există vreun articol în lege care vorbește despre asta. Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:03, 2 Noiembrie 2020
Nu aveti cum sa va alegeti dvs cele 12luni eligibile pentru calcul ... acestea se iau in ordinea descrescatoare incepand cu luna nasterii copilului.
Multumesc mult, șomajul din străinătate se ia în considerare în formarea celor 12 luni?
Intrebati mai bine la AJPIS/ANPIS.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile salariale restante primite in ultimele 12 luni anterior ... gab042000 gab042000 Drepturile salariale restante primite in ultimele 12 luni anterior nasterii copilului pentru alte perioade se trec in adeverinta emisă de angajator ce stă ... (vezi toată discuția)
Anul trecut am avut un salariu mai mare, cum pot intra cel mai avantajos in concediu de crestere copil, dupa noua lege? irinaghi irinaghi Buna ziua, conform noii legi, am inteles ca se iau in calcul veniturile din ultimele 12 luni lucrate din 24. Situatia mea este urmatoarea: - am o firma ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru crestere copil oanabv oanabv buna ziua. va rog sa mi spuneti cat trebuie sa iau indemnizatia pentru crestere copil la un venit net pe 2013 de 13274lei si 2014 de 8328lei (pana in ... (vezi toată discuția)