avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 689 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Drepturile salariale restante primite in ultimele 12 ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Drepturile salariale restante primite in ultimele 12 luni anterior ...

Drepturile salariale restante primite in ultimele 12 luni anterior nasterii copilului pentru alte perioade se trec in adeverinta emisă de angajator ce stă la baza CCC? Mie nu mi le au trecut.
Ultima modificare: Joi, 17 Martie 2022
gab042000, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:23, 20 Martie 2022
Nu se trec, intrucat nu sunt aferente perioadei eligibile pentru CCC.
Fata de dispozițiile art 72 indice 1 Cod fiscal litera p cred ca trebuiau trecute in adeverinta și drepturile salariale restante. Mai mult Codul fiscal prevede că sunt considerate venituri din salarii toate veniturile în bani şi/sau în natură obţinute de o persoană fizică ce desfăşoară o activitate în baza unui contract individual de muncă sau a unui statut special prevăzut de lege, indiferent de perioada la care se referă, de denumirea veniturilor ori de forma sub care ele se acordă.
Ultima modificare: Vineri, 18 Martie 2022
gab042000, utilizator
Ati citit art.2 din OUG 111/2010 ???
Am citit, dar dacă eu am primit diferențele salariale restante in cele 12luni anterior nasterii și atunci am plătit impozit pentru ele, cred că e normal sa fie trecute pe adeverinta.
Pot fi trecute, dar nu cred ca se iau în considerare.

Întrebați la AJPIS/ANPIS.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul indemnizatie crestere copil cim cu norma redusa gab11 gab11 Buna ziua, As dori sa stiu daca din calculul indemnizatiei de crestere copil pot fi excluse perioadele in care am avut un contract individual de munca, cu ... (vezi toată discuția)
Dosar pentru indemnizatia de ccc respins Anisoara_Taru Anisoara_Taru Buna ziua! Sunt profesor titular la un liceu din Galati. In 2011, am aplicat pentru o bursa (Teacher Training Program) oferita de Ministerul Educatiei din ... (vezi toată discuția)
Respingere dosar indemnizatie crestere copil Nata88 Nata88 Buna ziua! Am depus dosarul pentru indemnizatie crestere copil ,fiind angajata din 29.05.2015 pana pe 20.04.2016,data nasterii copilului,motivul respingerii ... (vezi toată discuția)