avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 893 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie pentru crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie pentru crestere copil

buna ziua.
va rog sa mi spuneti cat trebuie sa iau indemnizatia pentru crestere copil la un venit net pe 2013 de 13274lei si 2014 de 8328lei (pana in 07.07.2014 cand am suspendat activitatea intreprinderii individuale). copilul s a nascut in luna iulie a.c.
decizia am primit o cu 600lei X-(
va multumesc
Cel mai recent răspuns: oanabv , utilizator 22:09, 2 Decembrie 2014
1. Indemnizatia lunara pentru CCC este de 85% din media veniturilor nete pe cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii).

2. - Daca ati optat pentru CCC pana la varsta de 1 an indemnizatia lunara nu poate fi mai mica de 600 lei si nici mai mare de 3.400 lei.
- Daca ati optat pentru CCC pana la varsta de 2 ani indemnizatia lunara nu poate mai mica de 600 lei i nici mai mare de 1.200 lei.

3. - In calculul veniturilor nete intra veniturile din salarii, din eventualele indemnizatii de concediu medical si indemnizatia pentru concediul de maternitate.
- Pentru luna nasterii copilului se iau in calcul veniturile cuvenite pentru acea luna, respectiv venitul pe care l-ar fi primit persoana daca ar fi lucrat in toata luna, sau cumulul dintre venitul aferent zilelor lucrate cu indemnizatia de maternitate.

4. Venitul net lunar = venitul brut lunar (din statul de plata) - impozitul pe venit - contributiile pentru pensie, sanatate si somaj.

5. Daca dvs. considerati ca nu a fost calculata corect indemnizatia atuinci faceti o contestatie la AJPIS (cea care calculeaza, aproba si plateste indemnizatia pentru CCC).
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Noiembrie 2014
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
multumesc pentru raspuns
am aflat astazi dc celor de la ajpis le a dat 600lei indemnizatia mea. pe declaratia din 2013 apare asa:
1. venit net anual 13274lei
2. pierderi fiscale reportate din anii precedenti 10363lei
3. venit net anual impozabil 2911lei (13274-10363)

ei au luat in calcul pentru indemnizatie 2911lei

o sa fac contestatie la anpis

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul concediu ingrijire copil anakarenina1 anakarenina1 Care este modalitatea de calcul ? Se calculeaza in felul urmator : 85% din media veniturilor pe 12 luni pana in momentul nasterii sau pana in momentul cand se ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie copil Ellamy Ellamy Buna ziua as dori sa stiu si eu cum se calculeaza indemnizatia ptr copil,tinand cont ca pana in octombrie 2014 am avut un salariu de 1379brut,din noiembrie s a ... (vezi toată discuția)
Calcul indemnizatie crestere copil GabriellaS GabriellaS Buna ziua, Puteti sa imi calculati valoarea indemnizatiei de crestere copil, dupa legea actuala? (ma intereseaza diferenta de bani daca optez sa stau in ... (vezi toată discuția)