conform noii legi, am inteles ca se iau in calcul veniturile din ultimele 12 luni lucrate din 24.
Situatia mea este urmatoarea:
- am o firma mica la care sunt asociat unic, administrator si unic angajat, si unde am trecut salariul minim.
- sunt asociata intr-un cabinet, profesie liberala, unde nu sunt angajata iar profitul este foarte mic, anul trecut am iesit in pierdere, deci nu am inregistrat venituri de acolo.
- din oct 2014 pana in noi 2015 am fost angajata intr-un proiect posdru in care salariul a fost (in acte) mare. Eu nasc in august 2016.
Intrebarea mea este daca as fi avantajata la calculul indemnizatiei de CC daca suspend/inchid firma sau transfer partile mele sociale din firma si imi incetez contractul de munca. In acest caz se vor lua in calcul mai multe luni de salariu mare din anul trecut in locul salariilor pe ultimele luni pana la nastere de anul asta? Dupa noua lege, se poate iesi in CCC daca nu esti angajat si nici nu aplici pentru somaj?
Stiu ca se iau in calcul numai 12 luni, dar dupa noua lege inteleg ca nu mai trebuie sa fie consecutive. Daca eu nu produc venituri in urmatoarele 2- sau 3 luni, pana la nastere, mi se iau in calcul ultimele 12 luni cu venituri?
Nu asta era intrebarea mea. Eu nu zic sa mi le aleg. Pur si simplu intreb daca se iau din urma 12 luni salarizate daca eu nu mai produc venituri de maine pana in august, cand nasc.
1. Sunt eligibile 12 luni din cele 24 de luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii).
2. - Cele 12 luni nu trebuie sa fie neaparat consecutive.
- Cele 12 luni se numara incepand cu luna nasterii copilului, inapoi, pana se aduna cele 12 luni eligibile.
3. Asadar chiar daca de maine nu mai lucrati, si veti naste dupa 30 iunie 2016, veti beneficia de indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC) daca aveti cele 12 luni eligibile din ultimele 24 de luni.