avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Anul trecut am avut un salariu mai mare, cum pot intra ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Anul trecut am avut un salariu mai mare, cum pot intra cel mai avantajos in concediu de crestere copil, dupa noua lege?

Buna ziua,

conform noii legi, am inteles ca se iau in calcul veniturile din ultimele 12 luni lucrate din 24.

Situatia mea este urmatoarea:
- am o firma mica la care sunt asociat unic, administrator si unic angajat, si unde am trecut salariul minim.
- sunt asociata intr-un cabinet, profesie liberala, unde nu sunt angajata iar profitul este foarte mic, anul trecut am iesit in pierdere, deci nu am inregistrat venituri de acolo.
- din oct 2014 pana in noi 2015 am fost angajata intr-un proiect posdru in care salariul a fost (in acte) mare. Eu nasc in august 2016.

Intrebarea mea este daca as fi avantajata la calculul indemnizatiei de CC daca suspend/inchid firma sau transfer partile mele sociale din firma si imi incetez contractul de munca. In acest caz se vor lua in calcul mai multe luni de salariu mare din anul trecut in locul salariilor pe ultimele luni pana la nastere de anul asta? Dupa noua lege, se poate iesi in CCC daca nu esti angajat si nici nu aplici pentru somaj?

Multumesc!


Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:07, 11 Mai 2016
Va multumesc pentru raspuns. Urmatoarea intrebare este ce ar face urmatoarele 3 luni, iunie, iulie si august, sa fie considerate neeligibile, ca sa se ia in calcul luni de anul trecut?
Pentru perioada respectiva va trebuie sa afceti dovada realziarii de evnituri supuse impozitului pe venit , ceea ce este riscant in cazul in care se va incheia un c.i.m., un contract de prestari servicii retroactiv.
Nu trebuie sa fac nimic retroactiv, in perioada respectiva am fost angajata pe bune si pe cinstite si s-au platit toate contributiile. Intrebarea mea de la inceput a fost: cum fac aceste ultime 3 luni sa fie neeligibile si sa pot sa ies totusi in CCC
1. este suficient acum sa imi dau demisia si sa ies din firma?
2. pot iesi in CCC daca nu sunt nici angajata nici in somaj?
Daca ati fost angajata legal in acea perioada, atunci cele 3 luni daca sunt cuprinse in interiorul celor 12 luni , inseamna ca sunt eligibile pentru CCC.

Puteti solicitata acordarea indemnizatiei pentru CCC, daca nu sunteti angajata sau somer, numai daca indepliniti conditiile mentionate in OUG 111/2010.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil 2016 norme ana9333 ana9333 Buna ziua, as avea si eu o intrebare.Sunt insarcinata,am lucrat din anul 2014 pana in aprilie 2016.Eu urmeaza sa nasc in decembrie-ianuarie 2016-2017.Eu ... (vezi toată discuția)
Sunt eligibila pentru indemnizatie ccc daca mi-am dat demisia inainte de a naste? irinaghi irinaghi Buna ziua, daca am lucrat cu CIM in mod constant in ultimii ani, dar imi dau demisia cu doua luni inainte de a naste, mai sunt eligibila pentru indemnizatie ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de concediu crestere copil? rosoiu roxana rosoiu roxana Buna ziua! Cum pot sa beneficiez de indemnizatie dc sunt angajata din 7.10.2016 si am avut in 2015 somaj (ianuarie -8.09.2015.)si ar trebui sa nasc in 17. 07. ... (vezi toată discuția)