avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie crestere copil 2016 norme
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie crestere copil 2016 norme

Buna ziua,


as avea si eu o intrebare.Sunt insarcinata,am lucrat din anul 2014 pana in aprilie 2016.Eu urmeaza sa nasc in decembrie-ianuarie 2016-2017.Eu in momentul de fata nu mai lucrez si pana la data nasterii voi fi casnica.Cf noii legi,se iau in considerare ultimele 12 luni din ultimii 2 ani anteriori nasterii chiar daca eu la data nasterii nu o sa am contract activ?


am tot citit pe tot felul de siteuri si din cate au inteles toti,se iau in considerare lunile lucrate in 2 ani.adica o sa mi se ia in considerare mai 2015-aprilie 2016.

as vrea daca ma puteti lamuri,deoarece din normele metodologice afisate ieri,nu am inteles nimic.

Mentionez ca am intrebat la anpis@prestatiisociale.ro si mi-au spus ca,chiar daca nu am contract activ in momentul nasterii,pot beneficia de indemnizzatie.

Va multumesc,
Cu stima
Ultima modificare: Miercuri, 25 Mai 2016
ana9333, utilizator
1. Puteti beneficia de indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC) chiar daca in momentul solicitarii nu sunteti angajata.

2. - Conditia este ca in cele 24 de luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) sa aveti 12 luni cu venituri din salarii.
- Cele 12 luni nu trebuie sa fie neaparat consecutive.
ana9333 a scris:

Buna ziua,

am tot citit pe tot felul de siteuri si din cate au inteles toti,se iau in considerare lunile lucrate in 2 ani.adica o sa mi se ia in considerare mai 2015-aprilie 2016.

as vrea daca ma puteti lamuri,deoarece din normele metodologice afisate ieri,nu am inteles nimic.

....


Potrivit proiectului de modificare a Normelor de aplicare a OUG 111/2010, cele 12 luni din ultimii doi ani consecutivi, se constituie din lunile calendaristice succesive in care persoana indreptatita a realizat venituri potrivit art.3 din OUG 111/2010 sau s-a aflat in perioade asimilate.
Cele 12 luni se vor calcula incepand cu luna nasterii copilului.
va intrebasem acest lucru deoarece citisem in normele acelea metodologice care s-au afisat ieri,citisem ca cele 12 luni se constituie incepand cu luna nasterii copilului si cele 12 luni sa fie succesive.Imi puteti explica pe scurt ce vrea sa zica cu citatul acela?


Cu stima,
Care este data preconizata a nasterii?
20 decembrie 2016,dar fiind prima nastere s-ar putea sa mai intarzie pana in ianuarie 2017

Alte discuții în legătură

Sunt eligibila pentru indemnizatie ccc daca mi-am dat demisia inainte de a naste? irinaghi irinaghi Buna ziua, daca am lucrat cu CIM in mod constant in ultimii ani, dar imi dau demisia cu doua luni inainte de a naste, mai sunt eligibila pentru indemnizatie ... (vezi toată discuția)
Concediu de crestere pentru copil Corina271 Corina271 Buna ziua! Urmeaza sa nasc a doua oara la sfarsitul anului 2016 sau inceputul anului 2017 si am inteles ca s-a schimbat legea pentru acordarea indemnizatiei ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil liviubarbu liviubarbu Buna seara Va rog, daca se poate, un pic de ajutor: Sotia este insarcinata si urmeaza sa nasca in februarie 2018. Urmeaza sa intru eu in concediu crestere ... (vezi toată discuția)