avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 441 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Alocatii copii
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Alocatii copii

Buna dimineata! Am o fetita născută în August 2018, am întocmit bosarul pentru alocația fetei la sfârșitul lui Octombrie. Alocația o va primi de la data întocmirii dosarului sau de la data nasterii? Mulțumesc Anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:20, 15 Mai 2019
Legea 61/1993
art.6
....
(4) Dreptul la alocația de stat pentru copii se stabilește începând cu luna următoare celei în care s-a născut copilul, iar plata drepturilor se face începând cu luna următoare depunerii cererii.
....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatie copii Monika007 Monika007 Buna ziua, eu am nascut pe data de 7.08.2015 iar in data de 12.08.2015 am mers si am depus actele pt alocatie, acum in octombrie am primit doar 200 lei.Nu se ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie copil nou nascut l_cipry_v l_cipry_v vreau sa stiu copilul este nascut pe 25 iunie si indemnizatia de cand se da nu de la data nasterii copilului? (vezi toată discuția)
Alocatie copil pana la 2 ani utilizator86 utilizator86 As dori sa va intreb. Eu am nascut la inceputul lunii iunie si pentru luna in curs nu am primit alocatie pentru copil. de ce? Am primit incepand cu iulie. ... (vezi toată discuția)