avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 399 soluții astăzi
Forum Activitate rinthbt

Activitate rinthbt

Bună ziua!

Dacă mama mi-a își desființează SRL-ul căruia i-a oferit printr-un contract de comodat un teren spre folosință. Contractul de comodat se anulează automat? Sau care este procedura?
Răspuns la discuția Reprezintă infracțiune sau NU?


Voinea Liviu a scris:

Piraterie informatica???

:)))




Și totuși? Exista o problema sau nu?
Reprezintă infracțiune/contravenție următoare speță?:

Pentru admiterea la Facultatea de Medicină, exista, manuale materia necesară, dar și o sumedenie de cărți de grile, scrise de diferiți profesori, să zicem aproximativ 30 de astfel de cărți. Acum, un grup de persoane dorește să transforme această pregătire cu cărți într=o platformă digitală de grile, având în vedere că materia este aceiași, grilele sunt făcute pe baza materiei și le paote face oricine citind materia,...

DACA PE PLATFORMĂ APAR GRILE IDENTICE CU CELE DIN CĂRȚILE DE GRILE, SE POATE INCADRA CA O FAPTĂ PENALĂ/CONTRAVENȚIONALĂ?
Pentru contractul de de comodat nu e nevoie de notar.
Salut, o sa explic aici speta mai bine.

Exista un imobil de 1.300 mp din care aprox. 800 mp sunt terenul + constructiile iar restul teren arabil.

Proprietarii sunt un sot si o sotie ( 50 - 50 ) care au 2 copii.

Moare sotul, iar succesiunea se face asa ( 50% din jumatatea lui la sotie, iar cate 25% fiecarui copil )

Acum proprietatea devine 75% sotie si cate 12,5% un copil(sora) si 12,5% un copil(frate).

Inainte de moartea sotiei ce detine 75%, aceasta realizeaza un contract de ingrijire prin care copilul ( sora ) primeste toata partea ei dupa deces cu conditia ca aceasta sa o ingrijeasca.

Aceasta moare, iar un copil(sora) ramane cu 87,5% din proprietate, iar celalat (fratele) cu 12,5%/

Fratele decedeaza, acei 12,5 ai lui pot fi mosteniti de catre nevasta sau de catre copil. Insa, in actul de constatare a decesului, acesta apare ca si divortat ( el fiind plecat in strainatate, nu se stie nimic despre divort ). Copilul sau presupusa nevasta(daca nu erau divortat) ar fi trebui sa vina sa realizeze succesiunea. Nici dupa 8 ani de la deces, acestia nu au facut-o. In tot acest timp, sora, cea cu 87,5% plateste toate impozitele pe intreaga proprietate.

ACUM! SORA POATE SA DEA PRINTR-UN CONTRACT DE COMODARE IMOBILUL CATRE FIRMA ACESTEIA CU SCOPUL DE A FI SEDIU PENTRU SRL.
Buna ziua!

In cazul in care pe un imobil de 1.300 de metrii patrati, teren cu constructii aprox 800 iar restul arabil, exista 2 proprietari care au 90% din tot imobilul ( sot si sotie ) si un al treilea proprietar care are restul, insa cel de-al treilea a decedat in urma cu 8 ani, iar mostenitorul lui, respectiv fiul nu a facut actele de succesiune, primii 2 proprietari, pot sa realizeze un contract de comodare pentru SEDIUL UNUI SRL in imobilul respectiv? mentionez ca cel ce detine acei 10% din imobil, avea si o sotie. In certificatul de deces apare ca ar fi fost divortat, dar nimeni nu stie de divort. Iar cei 2 proprietari au platit impozite pe tot terenul timp de 8 ani.

Contractul de comodant se poate face si doar pe una din constructiile realizate pe teren? Si daca da, cam cum ar suna in contract?
Răspuns la discuția Permis luat pentru contrasens
Îmi pare rău sa va anunț însă este foarte important ca acea femeie de serviciu nu și-a trecut gradul. PROCESUL VERBAL TREBUIE SA CONȚINĂ OBLIGATORIU CALITATEA POLIȚISTULUI, ADICĂ GRADUL!
Răspuns la discuția Permis luat pentru contrasens
As dori sa adaug ceva, daca mi-a facut incadrarea contraventiei mele gresit, se poate anula PV? M-a incadrat la art 132 ROUG 195/2002
Răspuns la discuția Permis luat pentru contrasens
Nu am nici un de experienta la volan, iar politistul a fost foarte drastic cu mine, nu a inteles ca a fost un reflex, stiind ca masina nu este una tocmai noua, la 40-50 km/h credeti-ma ca rupeam tot in ea. Era trecere de pietoni, de aceea erau limitatoarele si era zi. Ce vreau sa mai stiu, politistul nu si-a trecut gradul pe procesul verbal, este vreo problema cu asta? Daca nu ne trecem gradul si femeia de serviciu din cadrul politiei poate da amenzi si suspenda permise. Am citi in OG 2/2001 ca politistul trebuie sa isi treaca calitatea, asta insemnand?
Astăzi, pe când circulam cu 40-50 km/h am observat din scurt limitatorul de viteza și am încercat sa franez sa nu dau cu viteza aia in el, am tras stanga sa nu îl iau din plin si mi-au luat permisul pentru contrasens. Am vreo șansa la contestatie?