buna ziua,
va rog sa ma lamuriti in acesta problema...
la domiciliul unei persoane impotiva caruia nu sa inceput urmarirea penala sa facut o perchetzitie domiciliara fara se prezenta un mandat de perchezitie asa cum prevede legea, si fara a fi persoana care detinea in mod legal imobilul de fata la percheztitie. De la acea resedinta sau ridicat bunuri care au fost identificate ulterior ca fiind bunuri furate. Accesul in locuinta sa facut de catre organele de politie ca urmare a amenintarii si intimidarii unei persoane(alta decat detinatorul legal al locuintei) si fara a prezenta mandatul de perchezitie.
1. perchezitia era legala?
2. Daca perchezitia nu era legala poate sa continue procesul penal? deoarece organele de cercetare au intrat abuziv in domiciliu fara mandat
3. Perchezitia domiciliara ilegala produce efecte juridice asupra procesului penal, in ce sens?
4. Cui ar trebui sa se adreseze persona respectiva impotriva perchezitiei ilegale?
Va multumesc anticipat
buna ziua...va rog sa ma lamuriti in aceasta problema:
1. am primit preavizul de concediere in data de 24.12.2008 de 20 de zile lucratoare si acest preaviz mia expirat in data de 27 .01.2009 data la care trebuia sa mi se comunice sub semnatura decizia de concediere personal sau prin posta, ceea ce nu s-a facut
2. la expirarea celor 20 de zile nu mi sa comunicat decizia de concediere nici personal si nici prin posta
3. am facut demersuri timp de 3 luni(din ianuarie si pana in luna aprilie 2009) la angajator pt comunicarea deciziei, dar nu la interesat sa imi inmaneze decizia
4. in luna aprilie 2009 am inaintat o cerere la ITM prin care am cerut sa mi se comunice printro adresa daca sa inregistrat decizia de concediere a mea, cu ce data sa inregistrat si sa mi se trimita si mie o copie xerox dupa decizie
5. am primti adresa de la ITM prin care mi se aduce la cunostiinta ca decizia de concediere sa inregistrat la ITM cu data de 03.martie.2009 si ca mi sa desfacut contractul de munca cu data de 27.01.2009 conf art.65 alin.1 din CM si mi sa atasat o copie xerox( data la care am primit raspunsul de la ITM fiind 22.04.2009 data postei)
Intrebarile mele sunt urmatoarele:
1. pot sa deschid o actiune in instanta pentru ca angajatorul nu mia comunicat decizia? nici personal si nici prin posta
2. pot sa cer prin actiune sa mi se plateasca drepturile salariale pana in ziua introducerii actiunii in instanta pentru ca nu mi sa cominucat decizia conf art. 74 alin.1 coroborat cu art. 75 CM pt ca propriuzis angajatorul nici pana in ziua de astazi nu mia comunicat decizia de concediere...ceea ce am eu este o copie xerox a deciziei comunicata de ITM la solicitarea mea?
3. pot sa cer daune materiale si/sau morale pentru acesta perioada?
Va rog sa ma ajutati cu un model de cerere de chemare in judecata pentru aceasta speta
va multumesc anticipat pentru ajutor si va doresc o zi buna in continuare...:)
buna ziua
va rog sa ma ajutati intr-o problema...am cumparat un srl.
sunt asociat unic si administrator...dar doresc sa angajez un director pentru administrarea afacerilor societatii cu puteri depline...ce trebuie sa fac? trebuie sa emit o decizie sau o hotarare aga? aceasta mai trebuie comunicata Reg Com. sau este un act intern...si daca ma poate ajuta cineva cu un model in acest sens...va rog...si va multumesc anticipat...:">
doresc sa cumpar o prelata pentru autoturismul meu de la un comerciant din SUA. cumpararea o fac pentru mine, nu pentru recomercializare. tranzacti se face pe ebay. doresc sa stiu cat este taxa vamala pentru acest produs daca eu il cumpar cu 217 dolari si mai dau 125 dolari pentru transportul lui in romania.
va multumesc anticipat pentru ajutor
in momentul de fata nu exista un dosar pe rolul instantei ...este vorba de un imobil mostenit....iar co proprietarii vor sal vanda iar eu nu vreu....deci pot sa fiu obligat de instanta sa vand cota mea de mostenire...chiar daca eu nu vreau?
poi da...chiar daca am o parte din acel bun...nu pot sa am acces la el si sal administrez asa cum cred de cuviinta?
Deci cu alte cuvinte sa inteleg ca ei au dreptul sa schimbe yala (prin asta sa inteleg ca nu au produs nici o infractiune) si sami interzica accesul in locuinta...avand un drept exclusiv
succesiunea sa facut si sau stabilit si cotatiile de mostenire....au dreptul ca sa schimbe yala si astfel sa mi se restranga dreptul de a ma folosi de acel bun? eu nu vreau sa vand! si doresc sa locuiesc acolo! asta inseamna ca am in proprietate un bun pe care nul pot folosi...=D>...si daca sparg usa de la domiciliul meu si intru ....ce mi se poate intampla? #-o
Acolo nu locuieste nimeni in momentul de fata si eu nu o sa mai am unde sa stau...deci care e rezolvarea? stau pe drumuri pana se rezolva un proces civil care poate sa dureze si ani de zile?:-/
EU doresc sa intru in locunta de domiciliul (s-ar putea sa nu ma fi exprimat foarte coerent la primul m esaj) faptul ca sunt singurul care am domiciliu stabil acolo nu ma ajuta cu nimic pentru a intra in locuinta?
Avand domicilul nu imi confera dreptul de a si locui in acel apartament?