Buna ziua. As dori o informatie avizata. Plec cu masina mamei mele in Bulgaria in concediu. Trebuie sa fac vreun act, sau contract de comodat ca sa pot iesi din tara cu masina ei? (este pe numele mamei mele). Si daca da, obligatoriu la notar? Multumesc.
Buna ziua. As dori un raspuns avizat pentru urmatoarea situatie. Muncitorul de intretinere, cu acordul consiliului de administratie a primit prelungire inca un an ( peste varsta de pensionare) iar acum dupa 6 luni. doreste sa isi dea demisia si sa se pensioneze. Poate? sau trebuie sa stea la serviciu pana in luna februarie cat are contractul de munca? Multumesc anticipat.
DOMICILIU MINOR??
Bună ziua. Aş dori să mă ajutaţi întro problemă. Nu mai locuiesc de 2 luni împreună cu soţia de care urmează să divorţez la notar de comun acord. Eu locuiesc ba la mama ( care la rândul ei stă în apartamentul concubinului ei), ba la bunici dar fiind bolnavi nu pot sta prea mult nici acolo, uneori mai stau la un coleg de serviciu. In această situaţie vă rog să-mi spuneţi dacă domiciliul minorilor imi poate fi atribuit? Multumesc.
Bună ziua. Am o nelămurire şi aş dori să ma ajutaţi. Am un muncitor de întreţinere la şcoală care în februarie 2024 împlineşte vârsta standard de pensionare - 65 ani dar mai doreşte să vină la serviciu. Consiliul de administraţie i-a aprobat cererea. Eu îi încetez contractul de muncă actual şi fac altul? În această situaţie îşi mai depune dosar la casa de pensii? Poate să cumuleze pensia cu salarul? Multumesc.
Buna ziua. As dori sa ma ajutati cu un raspuns. Nu sunt inca divortat si vreau sa imi vand masina si sa cumpar in rate alta. Mentionez ca masina este pe numele meu dar cumparata in timpul casniciei. ( am avut masina cand eram necasatorit dar am vandut-o aia si am cumparat cea pe care o am acum dar cand am cumparat-o desigur eram deja casatorit)In caz de partaj intra la socoteala si masina noua pe care doresc sa o achizitionez in rate prin banca?
Buna ziua. Nu am mai platit din 2007/2008 un contract cu vodafone pentru servicii fixe si TV deoarece m-am mutat si am lasat noului chirias. Dar mentionez ca erau pe numele meu. Nici nu mai stiu daca ei locuiesc sau nu acolo. Intrebarea mea este daca ma poate obliga firma de recuperare(in calitate de mandatar) sa platesc restanta acumulata de atatia ani. Mentionez ca nu am mai platiti nici macar o rata din 2007 /2008. Nu se prescrie?
Multumesc anticipat pentru raspuns.