avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Activitate Piciu Dumitru

Activitate Piciu Dumitru

Asta era ideea. Ce conditii trebuiesc indeplinite pt a putea beneficia de acest ajutor?
Sint mama a trei copii am 51 de ani, nu am lucrat cu carte de munca. in urma unei operatii nu mai pot lucra in gradina iar sotul are salariu minim pe economie. Pot banaficia de un venit de la stat?
Am un vecin deasupra care are o defectiune la scurgerea din baie in urma careia i-mi distruge tavanul baii L-am anuntat dar nu ia nici o masura Cum ar trebuii sa procedez?
Discuție ce obligatii am
Am dus Tv-ul la reparat dar nu l-au reparat ca nu au putut sau nu au stiut dar i-mi cer 25 Ron. Este normal
Răspuns la discuția posibilitate angajare
I-mi cer scuze pt informatiile incomplete din postarea anterioara.
Sint pensionar din 2019. M-am incadrat la pensie anticipata fara penalizari. La momentul iesiri la pensie aveam 42 de ani de contributie din care 15,9 de grupa a IIa deci inca 3 ani. Acum as dori sa ma reangajez(eventual cu contract de colaborare) dar sa-mi pastrez si dreptul la pensie. Intrebarea este: Pot face acest lucru in conditii legale?
Am 62 de ani si 42 de ani contributie efectiv plus 15 ani de grupa aIIa ma pot angaja legal?
Daca in conditiile de mai sus ma pensionez ( o fac deoarece se restructureaza societatea) daca gasesc de lucru ma pot reangaja cu pastrarea pensiei. Sau cind pot face asta?
Sa inteleg ca cei trei ani rezultati din grupa a doua se aduna la stagiul de cotizare existent deja?
Nascut la 30/03/1958. Lucrez din 15/11/1976. Din 15/11/1976 si pina in 01/05/1992 am beneficiat de grupa a doua cumulind 15 Ani-5 Luni si 15 zile. Din motive medicale nu am satisfacut stagiul militar