Buna ziua! Am o problema destul de apasatoare legata de vanzarea unui apartament. S-a facut o promisiune de vanzare-cumparare, cu un avans de 5000 de euro, cu termenul de semnare a contractului si achitarea sumei restante, pana in data de 23 Octombrie. Cumparatorul me tot amana, termenul a fost depasit demult. Problema este ca, bazandu-ne pe faptul ca vom primi restul banilor la termenul mentionat, am dat avans, la randul nostru, de 10000 de euro, pentru un alt imobil, pentru care se cam apropie termenul de semnare a contractului final. Care ar fi solutiile pentru aceasta incurcatura?
Mulțumesc pentru raspuns. Am luat legătura cu un topograf, care, după ce a verificat situația acelui teren, ne-a spus ca nu exista nicio informație. Noi bănuim ca acel teren este un surplus rezultat în urma dezmembrării lotului pe care se afla imobilul nostru si alte 3 imobile din vecinatate.
Avocat Popescu Radu Cătălin a scris:
Puteți prin intermediul Uzucapiunii, dar cel mai bine va interesați la Unitatea Administrativ Teritoariala de situația terenului respectiv.
Buna ziua,
În spatele curții mele, mai exact lipit de gardul din spate, exista o fâșie de teren de 5m lățime și 20m lungime, care este practic al nimănui. Nu apare în evidentele cadastrale, nu are proprietar, nu are cf. Fiind lipit de curtea mea, ma puteți sfătui cum as putea întra în posesia acestui teren pe cale legala? Fiind teren fara proprietar, exista vreo posibiltatea prin care nu trebuie sa cer acord scris de la vecini? Mentionez ca am un vecin de rea credinta, care ne-a declarat război, doar pt simplul motiv ca i-am cerut macar 2 ore de liniște pe zi. De asemenea, menționez ca fasia respectiva de teren da intr-un drum, deci o eventuala alipire nu ar putea fi posibila, decat la curtea mea.
Va mulțumesc in avans.
Buna ziua! Sunt intr-o situație cam neplăcută, si as dori sa cer o părere avizată legata de extinderea utilităților pe un drum privat. Asadar...sunt proprietara unui teren intravilan si dețin o cota parte indiviza de 1/5 dintr-un drum privat, pe care se face accesul la acel teren. Toate utilitățile se afla la drumul principal, la o distanta de câțiva zeci de metri de teren. As dori sa vand terenul, în schimb, vecinul care are cota parte de 4/5 din drum, imi acostează toti potențialii clienți si le spune ca niciodată nu isi va da acordul pentru aducerea utilităților pe strada. Este legal asa ceva? Chiar a si spus unui client ca poate isi da acordul daca ii plătește lui vreo 15.000 de euro în schimb. Care ar fi soluția prin care s-ar putea acel teren racorda la utilitati? Încotro s-o apuc? Va mulțumesc!
Buna ziua.
Va multumesc pentru raspuns.
Deci, dacă am inteles bine, succesiunea se va dezbate în Timisoara, acesta fiind ultimul domiciliu al unchiului meu, după ce bunicul meu ma va imputernici pe mine. In schimb, pentru apartamentul din Iasi, succesiunea se va dezbate la Iasi? Sau se poate pentru toate proprietățile dansului, dezbătută în Timișoara? Imi cer scuze daca pun întrebări prostești, dar niciodată nu am trecut prin asa ceva...
Va multumesc pentru atenție!
Buna ziua,
Vin si eu cu o nelămurire in legatura cu succesiunea după unchiul meu (fratele bunicului). După decesul unchiului, bunicul meu a ramas unicul mostenitor. Unchiul nu fusese căsătorit niciodată si nici copii nu a avut. El a lăsat în urmă 2 apartamente în Timisoara si unul in Iasi. Bunicul meu fiind batran si el, si trăind in Satu Mare, nu se poate deplasa la Timișoara și Iasi sa faca succesiunea si si-a exprimat dorinta in repetate randuri sa renunte la apartamente în favoarea mea sau a mamei mele. Intrebarea este: ar putea cumva sa faca succesiunea sau renunțarea din Satu Mare, sa ma imputerniceasca pe mine, eu fiind în Timisoara, sa fac succesiunea aici? Sau care ar fi cea mai simpla solutie, fără a mai fi nevoie sa se deplaseze el? Mentionez ca suferă si de Alzheimer...
Va multumesc anticipat pentru răspunsurile dvs.
Buna ziua.
Am o curiozitate referitoare la mostenitorii legali ai matusii mamei mele. Matusa, sora tatalui mamei mele, nu a avut copii si nici sot. A fost ingrijita la batranete de celalalt frate al ei, fratele bunicului meu. Dupa moartea matusii, fratele bunicului meu ii cere acestuia sa ii trimita o declaratie (din Satu Mare la Timisoara) cum ca ar renunta la partea lui de mostenire, fiindca pentru succesiune e nevoie ca el sa se deplaseze la Timisoara. Mentionez ca bunicul meu e batran si cu inceput de dementa. Fratele lui a spus ca daca nu face succesiunea, nu poate vinde apartamentul decedatei. Evident i-a promis bunicului meu o parte din suma, dar mi-e greu sa cred asa ceva. Intrebarea mea este: daca bunicul meu a renuntat la partea lui, fiica lui( mama mea) nu are dreptul la nimic? Daca martorii chemati de notar vor declara ca matusa mea nu mai avea pe nimeni in afara de fratele ei care a ingrijit-o e corect? Poate fi atacat in instanta?
Scuze pentru postarea kilometrica, dar nu inteleg procedurile acestea si ma nelinisteste treaba...eu cu sotul meu si fiica mea locuim intr-un apartament de-al decedatei si mi-e frica sa nu ma trezesc ca ma scoate din casa...
Multumesc anticipat!