Am o curiozitate referitoare la mostenitorii legali ai matusii mamei mele. Matusa, sora tatalui mamei mele, nu a avut copii si nici sot. A fost ingrijita la batranete de celalalt frate al ei, fratele bunicului meu. Dupa moartea matusii, fratele bunicului meu ii cere acestuia sa ii trimita o declaratie (din Satu Mare la Timisoara) cum ca ar renunta la partea lui de mostenire, fiindca pentru succesiune e nevoie ca el sa se deplaseze la Timisoara. Mentionez ca bunicul meu e batran si cu inceput de dementa. Fratele lui a spus ca daca nu face succesiunea, nu poate vinde apartamentul decedatei. Evident i-a promis bunicului meu o parte din suma, dar mi-e greu sa cred asa ceva. Intrebarea mea este: daca bunicul meu a renuntat la partea lui, fiica lui( mama mea) nu are dreptul la nimic? Daca martorii chemati de notar vor declara ca matusa mea nu mai avea pe nimeni in afara de fratele ei care a ingrijit-o e corect? Poate fi atacat in instanta?
Scuze pentru postarea kilometrica, dar nu inteleg procedurile acestea si ma nelinisteste treaba...eu cu sotul meu si fiica mea locuim intr-un apartament de-al decedatei si mi-e frica sa nu ma trezesc ca ma scoate din casa...
Multumesc anticipat!
Dacă bunicul renunta, da, mama dvs nu va mai avea nici un drept. Unic moștenitor va fi fratele.
Având în vedere că a ingrijit-o....cam asa ar fi corect.
Acum, nici daca bunicul dvs decide să aibă pretentii la succesiune și să rămână moștenitor, nu va ajuta foarte mult. Din contra, având în vedere începutul de demență, va trebui desemnat un curator special pentru dezbaterea succesiunii și pentru o eventuală vânzare.
Mostenire
vmandrei
salut!
ieri am fost la notar pentru stabilirea succesiunii...dupa bunica mea care a murit acum 6ani....acum 4ani a murit si mama mea.
matusa mea- sora mamei ... (vezi toată discuția)