Vin si eu cu o nelămurire in legatura cu succesiunea după unchiul meu (fratele bunicului). După decesul unchiului, bunicul meu a ramas unicul mostenitor. Unchiul nu fusese căsătorit niciodată si nici copii nu a avut. El a lăsat în urmă 2 apartamente în Timisoara si unul in Iasi. Bunicul meu fiind batran si el, si trăind in Satu Mare, nu se poate deplasa la Timișoara și Iasi sa faca succesiunea si si-a exprimat dorinta in repetate randuri sa renunte la apartamente în favoarea mea sau a mamei mele. Intrebarea este: ar putea cumva sa faca succesiunea sau renunțarea din Satu Mare, sa ma imputerniceasca pe mine, eu fiind în Timisoara, sa fac succesiunea aici? Sau care ar fi cea mai simpla solutie, fără a mai fi nevoie sa se deplaseze el? Mentionez ca suferă si de Alzheimer...
Buna ziua,
Nu exista renuntare in favoarea cuiva.
Bunicul poate sa va faca o imputernicire notariala si sa dezbateti DUMNEAVOASTRA succesiunea in numele lui.
Dezbaterea succesiunii se va face la un notar care are biroul pe raza teritoriala a judecatoriei sub a carei acoperire a avut ultimul domiciliu unchiul.
Zic eu ca pentru doua apartamente merita deplasari la Iasi.
Avand in vedere ca bunicul sufera de ALzhaimer, este necesar sa depuneti la notarul care-i intocmeste procura o dovada ca este constient de actul pe care-l semneaza sau sa instituiti curatela.
Luati URGENT legatura cu un avocat.
Deci, dacă am inteles bine, succesiunea se va dezbate în Timisoara, acesta fiind ultimul domiciliu al unchiului meu, după ce bunicul meu ma va imputernici pe mine. In schimb, pentru apartamentul din Iasi, succesiunea se va dezbate la Iasi? Sau se poate pentru toate proprietățile dansului, dezbătută în Timișoara? Imi cer scuze daca pun întrebări prostești, dar niciodată nu am trecut prin asa ceva...
Nu renuntati in favoarea unui succesor, ci renuntati, integral, la succesiune, considerandu-se ca nu ati avut niciodata calitatea de succesor .
( se va aprecia ca sunteti strain de succesiune , prin renuntare ).
Declaratia se perfecteaza in forma autentica.
Aceasta vizeaza TOATE bunurile din masa partajabila.
Revocarea intervine in termenul de optiune succesorala (care curge de la deces,si este de 1 an ), numai daca alti succesori nu au acceptat mostenirea.(cele doua conditii fiind intrunite in mod cumulativ ).
Dezbaterea succesorala va fi realizata pe cale notariala, cand nu exista divergente intre coerezi, la orice notar in a carei raza teritoriala s-a situat ultimul domiciliu al defunctului.
Legea succesiunii
AndreeaSc88
Buna ziua, am o intrebare legata de legea succesiunii. Contextul este urmatorul: tatal meu biologic (parintii mei s-au despartit acum 30 ani, tatal meu nu s-a ... (vezi toată discuția)
Succesiune
Vali14
Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu cateva raspunsuri, daca se poate. Tocmai am aflat ca rudele de la țara fac succesiunea desi pe noi nu ne-a anuntat nimeni. ... (vezi toată discuția)