Buna ziua,in luna septembrie 2018 a decedat unchiul din partea tatalui meu,tata fiind si iel decedat.Sotia unchiului decedat nu vrea sa faca succesiunea pe motiv ca mostenitori unchiului in numar de 8 au pretentii la mostenire pentru ca unchiul decedat are o propietate cumparata inainte de casnicie ,in urma casniciei nu au avut copii cum putem proceda pentru a bloca o eventuala succesiune ,deschisa de sotia unchiului decedat aceasta ,amenintand mostenitori ca declara pe propia raspundere ca nu sunt mostenitori. Multumesc !
Toti succesorii sa perfecteze declaratii notariale de acceptare a succesiunii.
Acestea sunt pastrate intr-un registru notarial , care este accesat, in cazul in care este dezbatuta succesiunea.
Orice declaratie care nu corespunde adevarului este lovita de nulitate absoluta,sub aspect penal, poate fi angajata raspunderea penala, sub aspectul savarsirii infractiunii de fals in declaratii.( ii puteti aduce la cunostinta rudei dumneavoastra aceasta chestiune, anume faptul ca poate fi angajata raspunderea penala ).
Daca survin divergente, dezbaterea succesorala, respectiv partajarea, sunt transate de instanta de judecata.( judecatoria in a carei raza teritoriala s-a situat ultimul domiciliu al defunctului fiind competenta material, general si teritorial ).
Toate bunurile din patrimoniul defunctului sunt cuprinse in masa succesorala.
Aduceti la cunostinta CAMEREI NOTARILOR PUBLICI despre intentia rudei dumneavoastra, in sensul de a exclude de la mostenire ale persoane cu vocatie, in acest sens.
Buna ziua,
Va sfatuiesc sa va prezentati fie in instanta fie la notar si sa solicitati dezbaterea succesiunii.
In felul acesta nu va putea nimeni sa va excluda.
Succesiune
AlinCG
Buna ziua. Am o mica problema pe care incerc sa o clarific ptr. mama mea. Ea este recasatorita de 24 de ani si recent sotul ei a decedat. Copii acestuia au ... (vezi toată discuția)