Bună Scuze, o rugăminte pentru niște oameni dragi.O familia din Nazareth, băiatul lor cel mic vrea să urmeze medicina la noi de la anul. Ei vor să-i cumpere un apartament în România. Am citit legea și, ceea ce am înțeles eu, este că nu poate avea decât un drept de superficie adică, înțeleg eu, un drept de utilizare a terenului pe care se află apartamentul respectiv. Adică practic apartamentul nu va fi pe numele lui, ci al celui care deține terenul (pe care el, ca persoană terță nu îl poate cumpăra), nu ?
Ce am mai înțeles eu că el, ca organizațiile sau companiile dintr-o țară terță pot face investiții imobiliare în România, deci să cumpere proprietăți. Deci ca să fie proprietar trebuie să înființeze o companie. Am înțeles bine ?
Și o ultimă întrebare : dacă va reuși să cumpere un apartament, va putea avea drept de cetățenie (și) în baza acestei legi ?
Mulțumesc mult !
am primit citație de la un birou notarial in care Primăria deschide proceduri succesorale , ma puteti lamurii va rog , stiu ca mama mea a cerut anexa 24 la primarie anul trecut , dar intre timp din lipsa banilor am sistat procedurile .
buna ziua, aceeasi problema a avut si sotia mea , copilul s-a nascut pe data de 29.01.2014, sotia a optat pt ccc pana la un an , incepand cu data de 01.01.2015 a reinceput lucrul ,dar cei de la agentia judeteana au spus ca poate benefia de stimulent incepand cu luna cand copilul implineste un an, din luna februarie si nu luna ianuarie cand sotia a inceput lucrul. Noi an intentat actiune in instanta.
foarte corect, am facut referire in adresa scrisa la articolele dumneavostra si la cei de la agentia judeteana si au recunoscut ca are dreptul sotia la concediu(intre timp a sosit si cel de la agentia centrala )
ACESTA ESTE RASPUNSUL PRIMIT DE LA AGENTIE,poate este folositor si altcuiva:
-vă comunicăm că în conformitate cu prevederile art. 9 alin. (1) şi (2) din Normele metodologice pentru aplicarea OUG nr. 111/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor, aprobate prin HG nr. 52/2011, cu modificările şi completările ulterioare, în situaţia în care, după alegerea opţiunii de concediu de către persoana îndreptăţită, copilul/copiii este/sunt încadrat/încadraţi în grad de handicap, dreptul prevăzut la art. 2 alin. (2) (din ordonanţa de urgenţă indemnizaţie în valoare de 85% din venituri) se acordă de la data emiterii certificatului de încadrare în grad de handicap, dacă cererea este depusă în termen de 60 de zile de la această dată. Dacă cererea este depusă după termenul menţionat, dreptul se acordă de la data depunerii cererii.
În situaţia în care, după împlinirea vârstei de un an sau 2 ani, copilul, respectiv unul sau mai mulţi dintre copiii rezultaţi din sarcini multiple, este încadrat într-un grad de handicap, dreptul prevăzut la art. 2 alin. (2) din ordonanţa de urgenţă se acordă de la data emiterii certificatului de încadrare în grad de handicap, dacă cererea este depusă în termen de 60 de zile de la această dată. Dacă cererea este depusă după termenul menţionat, dreptul se acordă de la data depunerii cererii.
Potrivit art. 12 alin. (2) al celuiaşi act normativ, acordarea indemnizaţiei pentru creşterea copilului sau, după caz, a stimulentului de inserţie se face la cererea scrisă a persoanei îndreptăţite, ori de câte ori aceasta solicită, cu respectarea condiţiilor prevăzute de ordonanţa de urgenţă.
Faţă de prevederile legale invocate, considerăm că soţia dumneavoastă poate soclicita reluarea plăţii indemnizaţiei pentru creşterea copilului şi beneficiază de aceasta până la împlinirea de căre copil a vârstei de 3 ani.
buna ziua, sotia mea a nascut pe data de 29.01.2014 , a optat pt concediul de un an de zile (concediu de creste copil )incepand cu 01.01.2015 a inceput munca si a primit stimulentul de 500 lei , in data de 07.03.2015 copilul a fost descoperit cu diatet zaharat tip I, insulino-dependent , am obtinut certificat de handicap "deficienta functionala grava".
sotia poate opta acum pt reintrarea in concediu de crestere copil pana la varsta de 3 ani?
cei de agentia de plati spun ca se poate intra in concediu de crestere numai dupa ce copilul impleneste doi ani de zile