Proprietarul aparatamentului care a inchiriat chiriasului principal nu trebuie sa dea si el declaratie autentica din care sa reiasa ca principalul chiras are dreptul de a subinchiria?
Pentru infiintarea unei societati la o adresa in care chiriasul principal este cel care are sediu social in locatia respectiva si care subinchiriaza noii societati am urmatoarea intrebare:
Din parte cui trebuie sa vina declaraţia pe propria răspundere în formă autentică privind respectarea condiţiilor referitoare la sediul social, în cazul în care, din certificatul emis de Adimistratia Financiara rezultă că sunt deja înregistrate la administraţia financiară alte documente care atestăînstrăinarea dreptului de folosinţă asupra aceluiaşi imobil cu destinaţie de sediu social;
Buna ziua
Va prezint urmatorul caz: lucrez la un SRL - activitate consultanta in fonduri nerambursabile - pe partea de implementare impreuna cu un coleg, eu de 3 ani in domeniul respectiv (de la infiintare in alt departament) iar colegul meu de la infiintarea societati.
Administratorul ne-a comunicat ca potrivit situatiei financiare unul din noi doi trebuie sa plece. Mai sus am mentionat ca lucrez la implementare, prin urmare avem cunostiinte de viitoarele incasari ale firmei (ceea ce ar permite supravietuirea pe 1 an daca banii sunt esalonati asa cum trebuie in situatia in care chiar nu ar exista nici un viitor proiect). Ideea e ca in viitor nu se mai preconizeaza proiecte - insa administratorul decide/ impune sa plece un om de la implementare (unde sunt proiecte in derulare) iar la departamentul depuneri proiecte (unde efectiv nu se preconizeaza proiecte conform spuselor dlui administrator) raman 2 oameni in cazul in care de cel de al treilea "a scapat" deoarece este o viitoare mamica. Mentionez ca tot din dorinta dlui administrator in urma cu 2 ani salariile ni s-au redus la minim pe economie iar diferenta a trecut pe un contract de consultanta incheiat cu angajatii dar in calitate de PFA. Contractul care a stat la baza prevede o clauza foarte generala la capitolul reziliere pentru ca la momentul respectiv dl. adiministrator a sustinut ca "impreuna ne-am lansat impreuna plecam". Intrebarile mele sunt: in baza a ce anume i-mi poate desface contractul de munca ca angajat si in baza a ce anume rezilieaza contractul cu PFA-ul in cazul in care eu sau colegul meu (asta noi trebuie sa decidem) nu avem de gand sa ne dam demisia ca ofranda pentru supravietuirea firmei. Exista o posibilitate sa atacam aceasta decizie? Mai am o mentiune inca de la angajare, potrivit legii nu ne-am luat toate zilele de concediu de odihna, in cazul in care ne da afara ce se intampla cu acestea? Multumesc
Incepand cu 01 Martie am un PFA, urmeaza sa fac declaratia la Administratia Financiara a venitului estimativ. Din punct de vedere al administratiei venit net inseamna Venit Brut- Cheltuieli. Va rog sa-mi precizati, care este baza de calcul pentru indemnizatia crestere copil: A) 85% din venit brut din care se scade 16% si 5,5% CASS? sau B) 85% din venitul net calculat d.p.d.v al administratiei astfel: venitul brut - cheltuielile deductibile= venit net la care se aplica impozit.
Multumesc.
:O Se poate sa-mi explicati cum ar putea el sa traga de timp? El nu accepta ideea divortului, asta mi-e foarte clar. Mi-a spus ca nici nu are de gand sa vin la proces. Dar nu ma pot baza pe aceasta afirmatie. Care sunt primii pasi pentru a incepe procedura de divort? Cum i-mi gasesc un avocat? Si dureaza mai mult de 1 an de zile divortul? Multumesc mult.
Buna, sunt noua pe acest forum. Sunt in cautare de raspunsuri. Va rog sa ma ajutati.
Sunt casatorita de 7 luni de zile, ne cunoastem de 4 ani de zile. Problema majora este ca el nu stie ce inseamna viata de familie. Si anume: lipseste noptile de acasa, merge la bautura cu prietenii, ma jicneste. Prin urmare, desi mi-e greu sa accept, si am tot sperat ca se va schimba, dar in zadar, m-am ales numai cu promisiuni, m-am hotarat sa divortez. Mentionez ca am incercat si o conciliere amiabila cu el dar tot nu am reusit nimic.Mi-e foarte teama de acest lucru dar nu am ce sa fac. Va rog sa-mi spuneti: avand in vedere ca el nu accepta divortul eu pot sa divortez pe baza acestor motive? Procedura de divort va fi una foarte lunga? Vreau sa ma scutesc de o suferinta prelungita. Mentionez ca nu avem nici copil si nici bunuri dobandite impreuna. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns.Multumesc.