avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1218 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Sunt aceste motive reale de divort?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Sunt aceste motive reale de divort?

Buna, sunt noua pe acest forum. Sunt in cautare de raspunsuri. Va rog sa ma ajutati.
Sunt casatorita de 7 luni de zile, ne cunoastem de 4 ani de zile. Problema majora este ca el nu stie ce inseamna viata de familie. Si anume: lipseste noptile de acasa, merge la bautura cu prietenii, ma jicneste. Prin urmare, desi mi-e greu sa accept, si am tot sperat ca se va schimba, dar in zadar, m-am ales numai cu promisiuni, m-am hotarat sa divortez. Mentionez ca am incercat si o conciliere amiabila cu el dar tot nu am reusit nimic.Mi-e foarte teama de acest lucru dar nu am ce sa fac. Va rog sa-mi spuneti: avand in vedere ca el nu accepta divortul eu pot sa divortez pe baza acestor motive? Procedura de divort va fi una foarte lunga? Vreau sa ma scutesc de o suferinta prelungita. Mentionez ca nu avem nici copil si nici bunuri dobandite impreuna. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 12:08, 27 Ianuarie 2008
Puteti sa divortati. In principiu nu dureaza foarte mult.
Dureaza ceva mai mult daca sotul dvs. nu e de acord si vrea sa traga de timp.
:O Se poate sa-mi explicati cum ar putea el sa traga de timp? El nu accepta ideea divortului, asta mi-e foarte clar. Mi-a spus ca nici nu are de gand sa vin la proces. Dar nu ma pot baza pe aceasta afirmatie. Care sunt primii pasi pentru a incepe procedura de divort? Cum i-mi gasesc un avocat? Si dureaza mai mult de 1 an de zile divortul? Multumesc mult.
Nu vad sa dureze mai mult de un an, depinde insa daca va ataca hotararea instantei...
Avocat va gasiti oriunde: pe net, dintre cunostinte etc. Important e sa aveti incredere in el.
Sunt motive bune de divort, insa trebuie sa aveti martori buni care sa declare aceste lucruri. Pot fi si din familie, dar daca sotul se opune va recomand si un martor neutru.

Nu cred ca se va incapatana la infinit, va ceda dupa ce va intelege ca nu poate sta casatorit cu o persoana impotriva vointei acesteia. Dar asta, pe parcursul procesului, dupa ce va intelege cat sunteti de serioasa.
Ti-a spus ca n-are de gand sa vina la proces?
Pai asta e ...perfect. Cu o motivare frumos creionata si cu 2 prietene (sau rude) pe post de martor divortezi...scurt (vreo doua termene de judecata).

Daca vine, da, ar avea cum sa traga de timp...dar, hai sa nu-i invatam aici pe toti cum sa faca asta.
mai aduceti motive chestia cu nepotrivire sexuala....etc....si v-as mai invata ce sa va pregatiti sa faceti inainte de divortz respectiv partaj...ma intelegeti ....(Fac cu ochiul) B-)

Alte discuții în legătură

Martori la divort? sterea sterea Buna ziua! am si eu o mica intrebare...daca inaintez actiunea de divort in care trec nepotrivire de caracter mai trebuiesc adusi martori? Va multumesc! (vezi toată discuția)
Divort fara acordul unuia dintre soti voinea75 voinea75 Sotul depune actine pt desfacerea casatoriei din culpa sotiei. Sotia nu este de acord cu divortul. Motivul desfacerii casatoriei in actinea formulata este ... (vezi toată discuția)
Ce probe trebuie aduse în instanță ca să demonstrez că sunt abuzată psihic de soțul meu, care din când în când mă mai și lovește fără să-mi lase semne? Georgiana450033 Georgiana450033 Ce probe trebuie abuse în instanță să demonstrez că sunt abuzată psihologic de soțul meu,care din când în când mă mai și lovește,dar nu lasă ... (vezi toată discuția)