avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 714 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort fara acordul unuia dintre soti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort fara acordul unuia dintre soti

Sotul depune actine pt desfacerea casatoriei din culpa sotiei. Sotia nu este de acord cu divortul.
Motivul desfacerii casatoriei in actinea formulata este clasicul ''nepotrivire de caracter" In spatele acestei "nepotriviri de caracter" stau adevaratele motive care n-au fost mentionate in cererea de divort, si anume:
- valoare mare datorii acumulate catre bugetul de stat (neplata impozitelor pe vanit din activitate de PFA a mea)
- refuzul constant al sotiei de a se angaja pe motiv ca eu (sotul) sunt dator s-o intretin si pe ea si pe copil.
- jigniri si scandaluri provocate de sotie in prezenta copilului pe motiv ca nu-i dau suficienti bani, ca n-o scot la restaurant, etc.
- santaj- sa-i trec casa proprietatea exclusiva a mea, pe numele ei si sa parasesc eu domiciliul
- refuzul sotiei de a duce copilul la gradinita (fiind prea dimineata pt ea pt a se trezi si duce copilul la gradinita); de a scoate copilul afara.
-nepotrivire sexuala,
Martori sunt doar vecinii care nu cred ca vor vrea sa fie martori si rudele ei care vor tine cu ea si ma vor invinovati pe mine.
Am vreo sansa sa nu-mi respinga cererea? Am vreo sansa sa se desfaca casatoria? Am vreo sansa sa pot s-o evacuez? (Casa in care locuim este propriet mea exclusiva luata cu 6 ani inainte de casatorie).

Va multumesc frumos.

motivele va trebui sa le invocati si in instanta....dar da aveti sanse de divort si casa e a dvs si ramane a dvs veti imparti la partaj doar ce ati obtinut dupa incheierea casatoriei, va trebui sa va ganditi si la incredintarea minorului
Daca nu ati ajuns la primul termen, refaceti actiunea aia, ca nu suna tocmai bine. Daca ati ajuns, duceti-o pentru o lectura la un avocat care sa va spuna daca merita sau nu sa continuati dosarul acesta ori trebuie deschis altul.
Adevaratele motive nu stiu in ce masura va sunt avantajoase, nu stim varsta copilului si muuuulte aspecte personale.

Nepotrivirile sexuale se rezolva, ca nu mai suntem pe vremea bunicii, eu nu vad in asta un motiv real. Santajul ala cand a fost, era ca sa ramaneti impreuna sau cum?

Indiferent de motive, trebuie sa le dovediti, altfel pierdeti cu surle si trambite. Sa aveti martori, mailuri, poze etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort..va rog mult sa ma ajutati roberta-daria roberta-daria va rog mult sa-mi spuneti ce motive se pt invoca pt un divort amiabil.mentionez faptul ca adevaratul motiv pt care doresc sa divortez este faptul ca nu ne mai ... (vezi toată discuția)
Divort din vina ambelor part mi_chelle mi_chelle Buna ziua, Ma puteti lamuri si pe mine, va rog,in urmatoarea situatie? Avem 34 ani de casnicie,copii majori, sotul nu doreste divort prin acord. In ... (vezi toată discuția)
Martori la depunere cerere divort ivf ivf vreau sa depun o cerere de divort ca motiv nepotrivire de caracter. am vazut ca la formularul cererii de divort exista 2 rubrici de martori, nu am martori in ... (vezi toată discuția)