avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... martori la depunere cerere divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

martori la depunere cerere divort

vreau sa depun o cerere de divort ca motiv nepotrivire de caracter. am vazut ca la formularul cererii de divort exista 2 rubrici de martori, nu am martori in casa noastra a mai venit cineva doar la 2-3 luni, pot depune cerere de divort fara sa scriu nimic la martori?
Avem un copil minor si o casnicie de 3 ani.

Multumesc
Avand un minor rezultat din casatorie va trebui sa parcurgeti procedura divortului normal, ceea ce inseamna ca va trebui sa va dovediti cererea de divort. In cazul divortului, martori pot fi si rude.
Deci, chiar daca nu ii nominalizati la momentul depunerii cererii va trebui sa va ganditi la unu-doi martori care sa va ajute sa va dovediti cererea de divort.
Martorii se propun in sedinta publica la prima zi de inatisare cand se discuta probatiunea.
Va sfatuiesc sa invocati motive clare de divort nu acela cu nepotrivire de caracter.
Conform art. 38 C.fam, instanţa judecătorească nu poate desface căsătoria prin divorţ decât atunci când, datorită unor motive temeinice, raporturile dintre soţi sunt grav vătămate şi continuarea căsătoriei nu mai este posibilă.
Va revine dvs sarcina sa faceti dovda acestor motive de divort in calitate
de reclamanta.
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Mai 2010
Daniel Coman, Avocat
Va recomand ca cererea de divort sa fie intocmita de un avocat.

Referitor la martori, numele acestora nu este obligatoriu sa fie mentionat in cererea introductiva. Puteti mentiona la sfarsitul cererii faptul ca " in dovedirea celor aratate in cerere, intelegeti sa va folositi de proba cu inscrisuri, martori si interogatoriu".

De asemenea, precizez, faptul ca in procesele de divort, ca martori pot ascultate si rudele si afinii, cu exceptia descendenilor. Astfel, poate fi ascultat unul din parintii dvs, sau sora sau frate daca aveti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort-va rog un sfat sterea sterea Buna ziua! Numele meu este flori si anm o mica problema pe care nu prea stiu cum sa o rezolv. Sunt casatorita de 5 ani si de aproape un an nu ma mai inteleg ... (vezi toată discuția)
Divort din vina ambelor part mi_chelle mi_chelle Buna ziua, Ma puteti lamuri si pe mine, va rog,in urmatoarea situatie? Avem 34 ani de casnicie,copii majori, sotul nu doreste divort prin acord. In ... (vezi toată discuția)
Divort dima_iuliana dima_iuliana Buna seara! O prietena a mamei mele se afla intr-o situatie delicata.Acum 3 ani a plecat la munca in Italia din cauza saraciei lucii in care traia,cu acordul ... (vezi toată discuția)