avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... impunere demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

impunere demisie

Buna ziua
Va prezint urmatorul caz: lucrez la un SRL - activitate consultanta in fonduri nerambursabile - pe partea de implementare impreuna cu un coleg, eu de 3 ani in domeniul respectiv (de la infiintare in alt departament) iar colegul meu de la infiintarea societati.
Administratorul ne-a comunicat ca potrivit situatiei financiare unul din noi doi trebuie sa plece. Mai sus am mentionat ca lucrez la implementare, prin urmare avem cunostiinte de viitoarele incasari ale firmei (ceea ce ar permite supravietuirea pe 1 an daca banii sunt esalonati asa cum trebuie in situatia in care chiar nu ar exista nici un viitor proiect). Ideea e ca in viitor nu se mai preconizeaza proiecte - insa administratorul decide/ impune sa plece un om de la implementare (unde sunt proiecte in derulare) iar la departamentul depuneri proiecte (unde efectiv nu se preconizeaza proiecte conform spuselor dlui administrator) raman 2 oameni in cazul in care de cel de al treilea "a scapat" deoarece este o viitoare mamica. Mentionez ca tot din dorinta dlui administrator in urma cu 2 ani salariile ni s-au redus la minim pe economie iar diferenta a trecut pe un contract de consultanta incheiat cu angajatii dar in calitate de PFA. Contractul care a stat la baza prevede o clauza foarte generala la capitolul reziliere pentru ca la momentul respectiv dl. adiministrator a sustinut ca "impreuna ne-am lansat impreuna plecam". Intrebarile mele sunt: in baza a ce anume i-mi poate desface contractul de munca ca angajat si in baza a ce anume rezilieaza contractul cu PFA-ul in cazul in care eu sau colegul meu (asta noi trebuie sa decidem) nu avem de gand sa ne dam demisia ca ofranda pentru supravietuirea firmei. Exista o posibilitate sa atacam aceasta decizie? Mai am o mentiune inca de la angajare, potrivit legii nu ne-am luat toate zilele de concediu de odihna, in cazul in care ne da afara ce se intampla cu acestea? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:05, 23 Februarie 2012
Demisia nu opereaza in cazul contractelor civile ... acestea se rezilieaza in conditiile prevazute de acestea ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie forțată sau "viață grea" adrianfltm adrianfltm Bună ziua, Lucrez la inginer ( nu am nici un fel de atribuții de conducere, șef de echipă etc ) la o firmă din România ( prezentă în mai multe orașe ... (vezi toată discuția)
Pfa sau ii sau srl Artespecialist Artespecialist Buna ziua, Am nevoie de un consultant juridic care sa ma lamureasca cu privire la avantajele sau dezavantajele construirii unui PFA/II/SRL pe baza proiectului ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, va deranjez cu o problema legata de iesirea dintr-o ... vladh.bogdan vladh.bogdan Buna ziua, va deranjez cu o problema legata de iesirea dintr-o echipa de implementare a proiectelor PNRR. Fac parte dintr-o astfel de echipa, ca responsabil ... (vezi toată discuția)