avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... PFA sau II sau SRL
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

PFA sau II sau SRL

Buna ziua,
Am nevoie de un consultant juridic care sa ma lamureasca cu privire la avantajele sau dezavantajele construirii unui PFA/II/SRL pe baza proiectului de afacere care il am.

Pe scurt.
Daca as avea un model de business la care consider ca activitatea acestui business in primii 2 ani va fi de nota 3 (1 activitate nula - 10 activitate intensa)

Ce este mai bine sa am SRL, PFA, II. Mentionez ca businesul are la baza activitatea de comert online, dar si prestari servicii online( gen webhosting, activare de domenii..creare pagini web)
Ajutorul dvs va fi apreciat.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 22:39, 2 Septembrie 2011
Businessul este destul de larg si complex, cea mai indicata forma de organizare este SRL.
Principala diferenta este faptul ca la PFA si II raspunci pentru datoriile firmei inclusiv cu patriminiul personal si in cazul SRL raspunzi doar cu patrimoniul SRL-ului.
Administrarea unui SRL este mai complexa, contabilitate mai dificila (ai nevoie de contabil, la celelalte te poti descurca si singur - nu si daca vrei sa ai angajati). Ca si nivel de fiscalitate tot cam pe acolo iesi cu toate daca consideram SRL-ul micro.
O alta diferenta importanta este modul cum dispui de banii "firmei", aici PFA si II sunt mult mai ok, practic faci ce vrei cu banii, dar trebuie ca la scadente sa platesti impozitele aferente; in cazul SRL profitul se scoate la sf de an pe dividende, dar ca administrator poti imprumuta de la firma maxim 5000 eur, deci zie eu ca in prima faza nu este acest aspect un impediment sa faci SRL.

In concluzie daca esti serios si vrei sa faci ceva de lunga durata SRL-ul este alegerea mai buna.
Va recomand sa incepeti cu o PFA in prima faza. Cheltuielile de administrare sunt mai mici si contabilitatea in partida simpla. Desigur dupa cum v-a prezentat si colegul de mai sus, SRL-ul este mai credibil in lumea afacerilor din Romania, dar cheltuielile de administrare, contabilitatea, costurile legate de infiintare sau radiere sunt mult mai mari si necesita proceduri destul de complicate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce este mai avantos in 2015 - srl-d sau pfa pentru prestari servicii? An.Dumi An.Dumi Buna ziua, Suntem doi tineri, prestatori de servicii si am dori sa stim ce ar fi mai avantajos pentru noi, sa ne deschidem un PFA sau un SRL-D pentru 2015? ... (vezi toată discuția)
Infiintare firma sau pfa andreiunicat andreiunicat Buna tuturor , Am si eu o nelamurire de 2 ani ma ocup de pagini web freelancer mai bine zis pana acum nu am fost nevoit sa dau facturi sau chitanta pentru ... (vezi toată discuția)