avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 480 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua, va deranjez cu o problema legata de iesirea ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua, va deranjez cu o problema legata de iesirea dintr-o ...

Buna ziua, va deranjez cu o problema legata de iesirea dintr-o echipa de implementare a proiectelor PNRR.
Fac parte dintr-o astfel de echipa, ca responsabil tehnic, numit prin hotarare de presedinte a consiliului judetean. Problema este ca vreu sa ies din proiecte si managerul de proiect impreuna cu directorul directiei din care face parte echipa nu vor sa-mi gaseasca inlocuitor (adevarul ca nici nu se gasesc, trebuie studii tehnice in constructii) motiv pentru care imi refuza plecarea.
Cum se procedeaza in mod legal? Se poate depune o ”demisie” la resurse umane prin care anunt plecarea din echipa? Sau cum?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: vladh.bogdan , utilizator 12:09, 26 Septembrie 2023
Aveti semnat c.i.m. ?
nu
Sunteti functionar public?
Da

Cornel Vasile a scris:

Sunteti functionar public?

1. formulati o cerere de demisie

2. o depuneti la registratura. Angajatorul este obligat să înregistreze demisia salariatului. Refuzul angajatorului de a înregistra demisia dă dreptul salariatului de a face dovada acesteia prin orice mijloace de probă.
Demisia nu trebuie motivată şi produce efecte după 30 de zile calendaristice de la înregistrare.

3. Raportl de serviciu inceteaza la data expirarii termenului de preaviz.

Alte discuții în legătură

Demisie d_cristina23 d_cristina23 Buna ziua, vineri 25.10.2013 am facut cerere de demisie cu acordul partilor incepind cu data de 03.11.2013. Nu am primit inca nici un raspuns. In cat timp ... (vezi toată discuția)
Demisie administrator srl cass4 cass4 cum pot sa renunt la fctia de adm cu puteri depline si fara acordul asociatului/administrator am aceasta calitate prin act constitutiv multumesc (vezi toată discuția)
Vreau sa incetez cim. optiuni? Tourette Tourette La mijlocul lunii aprilie i-am spus administratorului ca vreau sa incetez activitatea in cadrul societatii. M-a luat cu replici de genul ca "noi am semnat un ... (vezi toată discuția)