avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1575 soluții astăzi
Forum Activitate necula.ioan

Activitate necula.ioan

Bună ziua, am fost la un dealer auto pentru achiziția unui autoturism nou. Dealerul mi-a ofertat o mașină nouă achiziționată de el în noiembrie 2023 și înmatriculată. Deși oferta era de 3 + 7 ani garanție la momentul încheierii contractului de vânzare cumpărare 11.09.2024 mi-a spus ca perioada de garanție este de 3 ani+6 ani motivând ca este normal ca din cei 10 ani din oferta se scad cele 10 luni de la data achiziției de către dealer. Este legal ? Mulțumesc anticipat pentru răspuns!
Bună ziua, va rog sa îmi spuneți care sunt pașii pentru declaratie la taxe și impozite locuință și motocicleta dobândite în urma dezbaterii succesiunii și obținerii certificatului de moștenitor (07.06.2024) al fiului decedat. Notarul care a intocmit certificatul de mostenitor ne-a comunicat ca in 2-3 saptamani iese si intabularea apartamentului. Menționez ca proprietățile erau declarate la București unde locuia fiul meu, eu impreuna cu sotia locuim în Constanța. Mulțumim frumos pentru răspuns!
Bună ziua,
Este legal ca pentru un credit ipotecar apartament (exista asigurare locuință și asigurare de viata titular credit), banca să retina în continuare (deși s-a depus certificatul de deces) din contul persoanei decedate rată credit și rată dobânda ? La depunerea certificatului de deces la banca am fost informați ca pana la finalizarea cercetării și primirea PV de cercetare accident și Certificat medico-legal de la INML, retinerea ratelor se sistează. După 4 luni de așteptare și ne primirea nici unui răspuns din partea celor doua instituții am constata ca bana retine lunar cele doua rate. Vă mulțumesc frumos pentru răspunsuri!

Deci am plătit 560 de lei notarului ca îmi elibereze un document care nu are nici o valoare. Unicul document care îmi recunoaște calitatea de unic moștenitor este actul de succesiune. Atunci ma întreb de ce am fost îndrumat sa mai deranjez și doi martori care sa dea declarație scrisa și la ce altceva îmi folosește acest timp pierdut, aceasta taxa de eliberare "Certificat calitate moștenitor" acest document care nu reprezinta nici o reprezentare a "calității de moștenitor"... Trist și fără cuvinte când sufletul îți este distrus și legislația și institutiile exploatează în continuare ultimele resurse umane... total inuman...
gi-jane2 a scris:

ce poate sa faca banca in baza certificatului, e sa va informeze asupra sumei aflata in conturi, abia dupa ce dezbateti succesiunea, va vireaza sumele.
Condoleante!

Bună ziua, mi-a decedat unicul fiu în accident rutier. Nu a fost căsătorit, nu a avut copii. Am fost la notar cu soția și doi martori așa după cum ne-a fost recomandat. Martorii au depus declarație că știu faptul că fiul nostru nu are alți moștenitori inafară de părinți. Notarul ne-a eliberat un Certificat de calitate moștenitor spunându-ne că în baza acestui document putem intra în posesia contului de la bancă înainte de a face succesiunea. Banca refuza să facă demersurile privind transferul titularului de cont. Menționez ca deocamdată nu am informat notarul de acest refuz exprimat telefonic de a gata băncii și nu prin adresa de e-mail, deși după discuția telefonica am solicitat pe e-mail un răspuns argumentat refuzul. Este justificat ? Mulțumesc anticipat pentru lămuriri!