avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 887 soluții astăzi
Forum Activitate zamora1984

Activitate zamora1984

Buna ziua. Sunt asociat cu inca cineva intr-o societate comerciala, fiecare dintre noi avand 50% parti sociale. Valoarea capitalului social este 30.000 lei. Firma are in patrimoniu cladiri, utilaje, mij fixe, etc. Eu ca si asociat ii cedez cota mea de 50% parti sociale celuilalt asociat pentru suma de 100.000 euro. Asociatul meu preia cele 50% din partile mele sociale si din contul lui personal imi vireaza suma mai sus amintita in contul meu personal si astfel el devine asociat unic. INTREBARE: dupa ce eu incasez suma de 100.000 euro in cont care sunt obligatiile mele fiscale catre anaf? Ce trebuie sa fac? Cat platesc impozit dupa banii astia? VA ROG RASPUNS URGENT.
Buna ziua,
Urmeaza sa intru in posesia unor bani si doresc sa investesc in imobiliare. Adica, doresc sa cumpar terenuri de 5-6 ari, sa construiesc case la stadiul de semi-finisat si sa le vand mai departe. Ceea ce am in neclaritate este cu TVA-ul la stat.
1. Nu stiu cum ar fi mai rentabil dar si legal sa fac acest lucru: sa construiesc si sa le fac toate de pe persoana fizica? Exista o anumita valoare (prag ) care nu trebuie sa o depasesc anual pentru a fi mai avantajos pentru mine la plata taxelor? Ce trebuie sa am in vedere pentru investitiile de pe persoana fizica ca sa nu o musc cu fiscul??? Care sunt costurile mele la final cand vand imobilul de pe persoana fizica?
2. Daca fac investitiile de pe firma...automat cand vand imobilele am niste costuri gen TVA, Impozit profit sau impozit micro. Ce trebuie sa am in vedere in acest caz? (ex: cumpar un teren care costa 20.000 euro, obtin toate autorizatiile, ma apuc construiesc la stadiu de semifinisat. ajung cu costurile totale la 60.000 euro si vand tot cu 80.000. Ce trebuie sa am in vedere in cazul asta si cat platesc la stat si ce anume?

Va multumesc anticipat!
Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Eu sunt asociat cu inca cineva intr-o societate de productie si suntem ambii administratori 50%. Printre altele suntem si in litigiu...in sensul ca am deschis un poces pentru retragerea mea din societate.
Intrebarea pe care doresc sa o pun este: Avand in vedere ca celalalat administrator foloseste ocazional angajatii societatii pentru lucrurile lui personale gen: dus oameni in padure la taiat de lemne, crapat de lemne, stivuit lemne in curtea societatii, etc. Mentionez ca societatea cu are nici o treaba cu lemenele. Lemenele sunt strict ale celuilalt administrator care le foloseste acasa iarna pentru incalzire. Dar nu imi convine ca societatea sa plateasca angajatii pentru altceva decat au fost anagajati. Daca fac o sesizare ITM-ului.....Acesta poate lua masuri doar impotriva administratorului.... ca nici sa ne dea amenda pe societate nu imi convine doar din caza faptului ca un asociat face doar ce-l taie capul. Va multumesc.