avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA daca investesc in imobiliare terenuri
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA daca investesc in imobiliare terenuri

Buna ziua,
Urmeaza sa intru in posesia unor bani si doresc sa investesc in imobiliare. Adica, doresc sa cumpar terenuri de 5-6 ari, sa construiesc case la stadiul de semi-finisat si sa le vand mai departe. Ceea ce am in neclaritate este cu TVA-ul la stat.
1. Nu stiu cum ar fi mai rentabil dar si legal sa fac acest lucru: sa construiesc si sa le fac toate de pe persoana fizica? Exista o anumita valoare (prag ) care nu trebuie sa o depasesc anual pentru a fi mai avantajos pentru mine la plata taxelor? Ce trebuie sa am in vedere pentru investitiile de pe persoana fizica ca sa nu o musc cu fiscul??? Care sunt costurile mele la final cand vand imobilul de pe persoana fizica?
2. Daca fac investitiile de pe firma...automat cand vand imobilele am niste costuri gen TVA, Impozit profit sau impozit micro. Ce trebuie sa am in vedere in acest caz? (ex: cumpar un teren care costa 20.000 euro, obtin toate autorizatiile, ma apuc construiesc la stadiu de semifinisat. ajung cu costurile totale la 60.000 euro si vand tot cu 80.000. Ce trebuie sa am in vedere in cazul asta si cat platesc la stat si ce anume?

Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Miercuri, 17 Octombrie 2018
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Lamurire venit pfa / impozit de platit djinn_ro djinn_ro Buna ziua Am un PFA si vreau sa vand carti online. Eu am un stoc de marfa consistent la care am documente justificative, dar cumparat ca persona fizica ... (vezi toată discuția)
Trebuie sa fiu pfa ca sa pot vinde mai multe apartamente? mariussa mariussa Am nevoie de ajutorul dvs.Sa va explic problemea mea. Sunt persoana fizica neautorizata care in 2014 am cumparat o proprietate pe care se afla o ... (vezi toată discuția)
Problema tva fany22 fany22 Buna, Cateva intrebari: Am construit un bloc de locuinte colective pe persoana fizica, dar n-am platit tva-ul, pentru ca sunt nelamurit: persoanele fizice ... (vezi toată discuția)