avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 355 soluții astăzi
Forum Activitate dragutz

Activitate dragutz

da, dar numai ca intrarea in legalitate se face numai pe baza unui proces verbal de constatare sanctionare a contraventiilor. vezi norme metodologice ord 839/2009 art.59
pai chestia cu 2 ani nu ebuna pt ca :
tot o sa iei amenda pt ca nu ai un document constatator de la primarie sau isc si data savarsirii contraventiei tale , respectiv construirea fara autorizatie de construire ,se va considera data constatarii de catre autoritati. factura pe acoperis te ajuta in instanta probabil.
te-am intrebat din ce oras esti pt ca in mod normal nici nu trebuia sa ajungi sa sapi fundatia si ar fi trebuit sa fii intrebat in baza a ce executi tu lucrarile, daramite sa pui si acoperisul.
varianta cu 2 ani te duce tot la amenda si apoi poate in instanta.
in mod normal nici nu ar trebui sa fii racordat la utilitati, pt ca aprobarea furnizarii de utilitati la constructii noi neautorizate cam reprezinta si asta o contraventie, bine nu pentru tine.
dak intr-adevar vrei sa ai o casa care sa aiba o valoare mai mare decat te-a costat caramida si acoperisul trebuie sa intrii in legalitate, sfatul meu.
acum depinde de tine cat de greu vrei sa fie drumul pe care il alegi.
1. amenda, proiect, studii, certificat urbanism, autorizatie de construire , receptie finala, declarat imobil la agentia fiscala, cadastru, intabulare - drumul scurt cred
2. amenda, contestatie probabil- actiune judecatoreasca care tine un timp, hotarare judecatoreasca definitiva, irevocabila, care te poate autoriza direct sau te poate trimite inapoi la procesul de autorizare, sau care poate dispune desfiintarea directa a constructiei nelegal realizate.
toate depind de tine. dar oricum toate variantele costa nervi si bani.
2 ani de cand ?
exista vreun document oficial de la autoritati-gen nota de constatare cu un stadiu fizic?
dak nu exista ....
data savarsirii contraventiei-construire fara autorizatie de construire- este considerata data constatarii de catre autoritati(vezi contraventia continua - contraventia ale carei urmari dureaza in timp).
chestia cu 2 ani nu e buna in situatia asta. contraventiile pe constructii sunt contraventii continue. asa k potzi sa primesti amenda oricand.
la administratia financiara nu poti sa declari casa decat pe baza procesului verbal de receptie finala care are la baza tot autorizatia de construire si documentatia ei tehnica vizata spre neschimbare, printre altele.
asa k la a 2a varianta nu poti apela.
ramane prima varianta. (apropo din ce oras esti?)
sa scoti autorizatia.
dar asta acum se poate face doar pe baza unei amenzi pentru construire fara autorizatie (1000 -100.000 lei),a si a 2 studii rezistenta mecanica si psi. asa k du-te la primarie si cere amenda de la disciplina in constructii. dak ai zis de avize cred k ai un certificat de urbanism. tre sa te bucuri dak mai este in termen poate nu mai o iei de la capat si te folosesti de avizele pe care le-ai obtinut .
mersi!
pasaportul este emis de un stat strain
dap.... toate astea sunt adevarate , dar nu rezolva cu nik ceea ce eu intrebasem.
... revenim . contravenientul se legitimeaza cu pasaport.in pasaport nu e domiciliul.
de fapt persoana in cauza nu are domiciliul in romania. are doar o proprietate imobiliara in romania care e si obiectul contraventiei.
acum procesul verbal se poate intocmi in lipsa, dar intrebarea mea era daca proprietatea respectiva se poate asocia domiciliului, de exemplu dak procesul verbal se considera comunicat prin afisare la aceasta proprietate.
dak nu cum?
salut. am si eu o intrebare. exemplu: avem un proces verbal de contraventie. Comunicarea procesului-verbal şi a înştiinţării de plata se face prin posta, cu aviz de primire, sau prin afişare la domiciliul sau la sediul contravenientului, sau prin inmanare, conform OG 2/2001.
acum daca contravenientul are dubla cetatenie, are domiciliul in strainatate, dar are si o prorietate in romania . unde se va comunica procesul verbal. se afisaza cumva la proprietatea din romania? si dak da in baza carui act normativ, pt k OG / 2001 privind regimul juridic al contraventiilor nu prevede exact. procesul verbal se intocmeste in lipsa contravenientului si nu se poate inmana.
Multumesc!
am si eu intrebare in ceea ce priveste personalitatea juridica a unei PFA. Acolo unde un act normativ stabileste sanctiuni diferite ca si cuantum pentru persoane fizice si pentru persoane juridice, PFA unde se incadreaza?
se asociaza persoanei fizice, sau persoanei juridice.
multumesc
mersi mult m-am lamurit ! :)
dar unde gasesc pedeapsa pt fapta de complicitate la fals in declaratii
CP ceva
art
?
:)