avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Activitate Mgf10

Activitate Mgf10

Multumesc, sfatul este bun dar cateodata imposibil de realizat. Da, cine mai tine chitanțe pe parcursul a 30 de ani! Ce rămâne, poate, este munca directa depusă in gospodărie/casa care mai poate fi dovedita cu martori(cât mai trăiesc). Mi se pare total nedrept ca o moștenire, care s-ar fi ruinat fără munca, sa fie atat de definitorie intr-un partaj cu atat mai mult cu cât valoarea casei nu mai este aceasi ca la moștenire. După mine(nu ca sunt eu in cauza) după atâția ani lucrurile ar trebui împărțite drept in doua. Doar o opinie.
Multumesc foarte mult pentru răspunsuri!
Buna ziua.
Am o întrebare legată de partaj in caz de divorț după o căsătorie de 30+ ani. Casa este o moștenire a soției de la părinți care au decedat la începutul căsătoriei. Toate lucrările de întreținere ale imobilului au fost făcute de soț de-a lungul anilor și nu au fost putine (acoperiș,fațada,adaugare hol, apa, etc). Bunuri in comun prea putine și fără valoare mare. Întrebarea este - exista o modalitate de calcul a muncii soțului care a ridicat valoarea imobilului considerabil pe parcursul căsătoriei? Cu ce se alege soțul după toți anii aceștia de căsătorie in afara de usa? Poate cumva sa locuiască legal in casa?
Multumesc.
Cu moștenirea casei părintești a venit și vecinul. Omul are o fereastra de vedere( Bucătărie) spre grădina mea de unde pandeste orice mișcare. Acum nimic din ce a fost atâția ani nu-l mai satisface.
1. Nucul - plantat acum 20 de ani acum îl vrea tăiat din cauza rădăcinilor, frunzelor,etc. Am tăiat toate crengile la limita de hotar, nimic. Nucul este la 6 m de hotar și de casa lui, din câte am citit in Codul Civil mai mult decât distanță minima de 2 m. Tăiatul nucilor cere aprobare din cât am aflat nucul trebuie sa fie > 50% uscat sa o obții. Sunt legal cu nucul sau nu?
2. Pot sa cer ca fereastra lui de vedere sa fie închisă sau de lumina având in vedere ca nu exista nimic scris iar eu sunt noul proprietar?
De înțeles cu el e greu, prefer legea și nimic mai mult.
Multumesc!
Răspuns la discuția Succesiune
Multumesc, așa cred și eu. Cine și cum se poate declanșa succesiunea in cazul când una dintre părți nu vrea sa o facă? Îmi închipui ca eu, ca soț nu pot sa o fac.
Discuție Succesiune
Am citit unele răspunsuri pe acest forum legate de succesiune dar erau din 2010 și mai am unele neclarități legate de situația mea particulara.
La moartea socrului acum 10 ani nu s-a făcut nici o succesiune soacra fiind trecută ca și “moștenitoare” in registrul agricol. Acum a murit și soacra iar in registrul agricol la primărie au fost trecute in creion sotia(cea mai mare) și a doua fica. Locuim in proprietatea defunctei și plătim taxele - deci după cum am citit eu “acceptare tacită”. Cumnata nu dorește sa mai facă dezbatere succesorala însă mie mi se pare ciudat sa plătești taxele și impozit pe cineva decedat. De asemenea soția neavând legal 1/2 din moștenire eu și nepotul meu nu văd cum in afara de dezbatere succesorala sa putem mosteni ceva in situația in care soția nu va mai fi.
Întrebările mele sunt:
1. Nefăcând dezbaterea succesorala după decesul socrului va trebui sa o începem de acolo cu taxe etc?
2. Dacă nu se face dezbaterea succesorala nici acum in situația Dne păzeste a morții soției care nu va avea nimic de lăsat eu și nepotul meu va trebui sa facem ceva legal ca sa obținem partea soției?
3. Nu este mai bine și corect ca sa fie făcută succesiunea cu dezbatere cu tot acum ca sa clarificam toate lucrurile odată pentru totdeauna?
Multumesc.