avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 344 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Am citit unele răspunsuri pe acest forum legate de succesiune dar erau din 2010 și mai am unele neclarități legate de situația mea particulara.
La moartea socrului acum 10 ani nu s-a făcut nici o succesiune soacra fiind trecută ca și “moștenitoare” in registrul agricol. Acum a murit și soacra iar in registrul agricol la primărie au fost trecute in creion sotia(cea mai mare) și a doua fica. Locuim in proprietatea defunctei și plătim taxele - deci după cum am citit eu “acceptare tacită”. Cumnata nu dorește sa mai facă dezbatere succesorala însă mie mi se pare ciudat sa plătești taxele și impozit pe cineva decedat. De asemenea soția neavând legal 1/2 din moștenire eu și nepotul meu nu văd cum in afara de dezbatere succesorala sa putem mosteni ceva in situația in care soția nu va mai fi.
Întrebările mele sunt:
1. Nefăcând dezbaterea succesorala după decesul socrului va trebui sa o începem de acolo cu taxe etc?
2. Dacă nu se face dezbaterea succesorala nici acum in situația Dne păzeste a morții soției care nu va avea nimic de lăsat eu și nepotul meu va trebui sa facem ceva legal ca sa obținem partea soției?
3. Nu este mai bine și corect ca sa fie făcută succesiunea cu dezbatere cu tot acum ca sa clarificam toate lucrurile odată pentru totdeauna?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 09:19, 15 Octombrie 2018
Trebuie dezbătute succesiunile după ambii socri.
Altfel, o sa tot moara din moștenitori, o sa fie alte succesiuni de dezbătut și va veti trezi intr-o situatie pentru care copiii dvs vor ajunge să cheltuiască enorm, pentru a o descalci.
Multumesc, așa cred și eu. Cine și cum se poate declanșa succesiunea in cazul când una dintre părți nu vrea sa o facă? Îmi închipui ca eu, ca soț nu pot sa o fac.
Procedura succesorala poate fi deschisa la cererea oricareia dintre cele doua fiice.
Daca exista intelegere, se pot adresa unui birou notarial, insa prezenta amadurora este obligatorie.
In caz ca una dintre ele nu doreste sau exista neintelegeri, va trebui sa va adresati instantei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune zoltan_zoltan zoltan_zoltan Buna ziua, daca singurii mostenitori ai defunctului meu socru sunt sotia lui si fiica lor, mai este nevoie sa se faca succesiunea intre ele in cazul in care ... (vezi toată discuția)
Succesiune voik voik Buna seara! Ma adresez dvs., experti in domeniu, cu urmatoarele probleme: 1. Am informatia ca soacra si cumnata mea, dupa moartea socrului meu (decedat de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! socrul meu, detinator al unui certificat de mostenitor ... monica61 monica61 Buna ziua! Socrulmeu, detinator al unui certificat de mostenitor pentru casa si teren, a murit, lasand in urma o sotie si patru copii. Vor sa faca succesiunea ... (vezi toată discuția)