avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Activitate Aciaotnet

Activitate Aciaotnet

Bună ziua! La mine la casă, un bărbat mi,a spus ca îmi face gardul. Sorul a plătit avansul de vreo 10 000 lei,ptr materiale, iar acum când a adus gardul este facut in bataie de joc! Am spus că refuz gardul,si sa-mi aducă gardul facut bine,ptr care plătesc suma de 6000 euro si el mi-a zis că nu poate si nu vrea sa-l facă mai bine si vinde si nu-mi dă banii inapoi. Nu am făcut nici un act ptr banii dați. Acum la finalizare imi face factură pentru tot. Mai pot face ceva,dacă am dovada plății?
As avea vreo variantă? Nu puteam renunța ptr a nu pierde banii dați deja.
Discuție Testament
Buna ziua! Tatăl meu avea un frate. Tata a murit,iar bunica a facut un testament in care specifică ca ii lasa totul celuilalt fiu,cu condiția să o întrețină. Spune că știe că mai are 3 nepoți de la un fiu decedat(noi suntem) dar ea doreste sa facă testament in conditiile de mai sus. Testamentul a fost făcut in 1999,anul in care tata a murit. Acum ,unchiul,moștenitorul, ne cheamă sa semnam că nu vrem pământul, 1 ha,si că nu avem pretenții. Noi ,nepoții, nu am vrea sa mergem, ba mai mult,sa luam ce ni se cuvine. Recunosc ca e răutate. Dar tata a murit din cauza lui,si nu vreai sa semnez. Cum pot face? Ce se întâmplă dacă nu semnez? Pot afla care sunt proprietatile mobiliare,si imobiliare ale bunicii la momentul morții ei?
Am niște fini care au furat din casă bani si ceva bijuterii. Am prins-o pe ea cu banii in geantă, ne-am certat,au negat că sunt banii mei, etc. Pentru că îmi era teamă de soțul meu, care are un comportament mai impulsiv dar si hipercardie, nu am insistat foarte mult sa scoată banii,că nu știu cum ar fi reactionat el la vederea banilor.. Mai pot face plângere? Se mai poate dovedi ceva? Mulțumesc mult pentru răspuns!
Ps, nu am stiut ce categorie sa aleg!