avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 831 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Testament

Buna ziua! Tatăl meu avea un frate. Tata a murit,iar bunica a facut un testament in care specifică ca ii lasa totul celuilalt fiu,cu condiția să o întrețină. Spune că știe că mai are 3 nepoți de la un fiu decedat(noi suntem) dar ea doreste sa facă testament in conditiile de mai sus. Testamentul a fost făcut in 1999,anul in care tata a murit. Acum ,unchiul,moștenitorul, ne cheamă sa semnam că nu vrem pământul, 1 ha,si că nu avem pretenții. Noi ,nepoții, nu am vrea sa mergem, ba mai mult,sa luam ce ni se cuvine. Recunosc ca e răutate. Dar tata a murit din cauza lui,si nu vreai sa semnez. Cum pot face? Ce se întâmplă dacă nu semnez? Pot afla care sunt proprietatile mobiliare,si imobiliare ale bunicii la momentul morții ei?
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 00:28, 7 August 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,
Daca nu va intelegeti CIVILIZAT atunci solicitati dezbaterea succesiunii in instanta.

Solicitati dezbaterea succesiunii de pe urma BUNICULUI daca nu mai traieste.
Solicitati ulterior dezbaterea succesiunii de pe urma bunicii.
Cotele nu vi le pot indica avand in vedere ca nu stiu situatia bunurilor dar daca discutati cu un avocat din zona si ii dati datele exacte va spune cat aveti de mostenit cei 3 nepoti.
Nu semnati ca primarii ca sa pierdeti drepturile normale ce vi s-ar cuveni de pe urma tatalui.
Mergeti la notar dar NU SEMNATI decat daca vi se da cota legala.
Ultima modificare: Miercuri, 7 August 2019
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere mostenire danielbotezatu danielbotezatu Buna, Am o intrebare legata de dezbaterea mostenirii. Bunicii au avut doi baieti, fiecare cu cate 5 copiii. Au murit in ordinea asta: bunica, unchiul si ... (vezi toată discuția)
Bunica a murit acum 24 de ani.a avut 3 baieti. unul a decedat ... AnaMiki AnaMiki Bunica a murit acum 24 de ani.A avut 3 baieti.Unul a decedat inaintea ei.El a avut 1 baiat care a d3cdat acum 5 ani si nu a fost casatorit si nu are ... (vezi toată discuția)
Mostenitori si cotele ce le revin Marius275768 Marius275768 A murit mama, apoi a murit fratele si apoi a murit tata si eu am ramas singura. Fratele meu nu a fost casatorit dar are 2 copii legitimi. Dupa moartea mamei si ... (vezi toată discuția)