avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 641 soluții astăzi
Forum Activitate puppe2

Activitate puppe2

Răspuns la discuția demisie neacceptata
Chiar si daca este vorba de un S.R.L. si nu de un S.A.? Cum poate fi incheiat atunci si in cartea de munca din moment ce firma nu a dus actele pentru lichidare?
Răspuns la discuția demisie neacceptata
Nu stiu chiar ma depaseste. Da paratul a cesionat firma, reclamantul incearca sa intimideze probabil prin amenintari neavand un caz fondat. S-a cerut fara preaviz din motive clar intalese crezand ca va fi acceptata. Acum zice ca contractul de munca a fost anulat prin cesiune o data cu exonerarea de obligatii si responsabilitati. Probabil e vorba de plangere penala chiar nu cunosc terminologia dar problema devine tot mai apasatoare.
'Contractele de munca ale administratorilor si directorilor au incetat la intrarea in vigoare a OUG 82/2007, prin efectul acestei legi.'
asta inseamna ca nu mai exista acest contract? deci nu mai trebuie inaintata demisia?
Răspuns la discuția demisie neacceptata
Avocatul ne-a spus ca trebuie acceptata dar se dovedeste foarte greu a o depune. NU au acceptat-o ieri a fost trimisa din nou cu confirmare de primire dar nu stim inca daca a fost acceptata. S-a incercat la sediu dar nu era nimeni prezent acolo. Astfel nu avem nici o dovada ca a fost depusa. Poate fi respinsa ca a fost ceruta fara preaviz? Acum i sa spus ca contractul de munca este anulat automat prin cesiune si a amenintat cu darea in judecare penala pentru datoriile firmei, firma pe care acesta a preluat-o. Lucru imposibil ca un contract de munca sa fie anulat astfel.
O parte a unei probleme mari... in urma cesiunii unui SRL actionarul asociat fiind si angajat al firmei, a ramas angajat cei care au preluat firma refufuzand demisia pe motiv ca acesta sa se mai 'gandeasca' daca nu vrea sa continue activitatea ca Director. Dupa cateva zile vine citatie ca respectivul este dat in judecata tocmai pe motiv ca era si angajat ca Director si actionar unic al firmei, ceea ce in baza legii 31/1990 republ in 2004 si legea 19/2000 actualizata in 2004 zic ei, ii interziceau acestuia sa figureze si ca angajat si ca asociat unic administrator, cerand pagube.
Problema este ca trebuie depusa demisia (direct nu s-a acceptat. a fost trimisa cu cerere de confirmare dar nu stim daca a fost primita..) si a fost inainta sa fie aprobata fara preaviz (intelegi motivele) mai ales c afirma respectiva a prelut-o pt comision. Trebuie neaparat acceptata demisia dar nu stim cum sa procedam procesul fiind aproape si realizand ca si prin asta se pot folosi pentru a face o noua chemare in judecata mai apoi.
Răspuns la discuția Chemare in judecata,,,
Multumesc mult. Se va cere amanare atunci numai ca nu stiu pe ce motive de fapt poate fi facuta si de ce acte e nevoie?
Răspuns la discuția Chemare in judecata,,,
Vreau sa se gaseasca un avocat, s-a vorbit cu cineva dar din pacate abia astazi s-a pronuntat cu onorariul si este peste puterile financiare ale respectivului. De aceea trebuie gasit altcineva doar ca este cam tarziu si trebuiesc depuse actele. Ca sa inteleg exact, eu fiind chiar inafara problemelor de acest tip neavand nici cea mai mica idee despre legislatie si societati, daca se depune o cerere pentru preschimbarea termenului de judecata motivata de lipsa de aparare, se pot depune restul de acte intampinare etc etc (care consideram noi ar putea fi foarte importante prin exceptii) cu 5 zile inainte de NOUA data stabilita de judecator? Sau acum ori niciodata..?
Răspuns la discuția Chemare in judecata,,,
multumesc
deci nu ii nici o problema daca nu se depun cu 5 zile inainte de data stabilita, pot fi depuse si dupa cu cinci zile inainte de urmatoare infatisare.. credeam ca trebuie neaparat depusa acum ... Daca nu accepta cererea de amanare
Un asociat unic a cesionat contra unui comision, SRL-ul, unei alte firme, exonerandu-l de orice obligati -responsabilitati fata de societate decurgand din faptele sau actele acestuia anterioare revocarii acestuia, pe fostul administrator actionar.
Apoi il cheama in judecata pe motiv ca acesta pe parcursul activitatii a fost si angajat si asociat unic pe o perioada de mai bine de 13 ani, cerand acum ca prejudicii o suma enorma care spun ei constituie salariul brut etc etc plus alte prejudicii. In baza legii in vigoare 31/1990 si 19/2000
Din pacate nu am reusit sa gasim inca un avocat ( pana la gasirea lor doresc si cerere de amanare) #-o si trebuie formulata intampinarea si o eventuala cerere reconventionala urgent.
Pe deasupra chemarea e formulata eronat, domnul respectiv devenind contabil????? de fapt contabila si angajata el fiind administrator si angajat director (fiind vorba de un barbat).
cum pot formula aceasta intampinare care sper eu sa opreasca procesul; am sanse ca prin faptul ca e formulat gresit, plus prescrierea am intles ca in final cu legea se ajunge abia pe la 8 luni in care contractul de munca a fost ilegal (13 ani mai ales ca legea momentan s-a schimbat),,, sa se suspende acest proces. In baza caror legi sa scriu intampinarea??? :(
va multumesc
Discuție preintampinare
Prin preintampinare se presupune ca procesul propriu zis se poate opri inainte de a incepe, daca se depun acte care sa demonstreze nevinovatia si judecatorul consimte? Prin citatie inseamna ca procesul e deja inceput si numai prin judecata se poate ajunge la clarificarea cazului? Mi sa spus acum ca nu se poate face nimic infatisarea e saptamana viitoare...
Multumesc
Multumesc mult mi-ati fost de foarte mare ajutor. Am reusit in principiu sa inteleg, daca mai imi permiteti mai o ultima intrebare... spuneati ca actele semnate de respectivul administrator pot fi anulate daca ar fi prejudiciat firma. Poate fi anulata cesiunea propriu zisa fiind semnata in calitate de adm, poate cesiunea sa fie considerata un prejudiuciu adus firmei? Imi dau seama ca e putin probabil, dar totusi as vrea sa fiu sigura...
Multumesc