avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1015 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie neacceptata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie neacceptata

O parte a unei probleme mari... in urma cesiunii unui SRL actionarul asociat fiind si angajat al firmei, a ramas angajat cei care au preluat firma refufuzand demisia pe motiv ca acesta sa se mai 'gandeasca' daca nu vrea sa continue activitatea ca Director. Dupa cateva zile vine citatie ca respectivul este dat in judecata tocmai pe motiv ca era si angajat ca Director si actionar unic al firmei, ceea ce in baza legii 31/1990 republ in 2004 si legea 19/2000 actualizata in 2004 zic ei, ii interziceau acestuia sa figureze si ca angajat si ca asociat unic administrator, cerand pagube.
Problema este ca trebuie depusa demisia (direct nu s-a acceptat. a fost trimisa cu cerere de confirmare dar nu stim daca a fost primita..) si a fost inainta sa fie aprobata fara preaviz (intelegi motivele) mai ales c afirma respectiva a prelut-o pt comision. Trebuie neaparat acceptata demisia dar nu stim cum sa procedam procesul fiind aproape si realizand ca si prin asta se pot folosi pentru a face o noua chemare in judecata mai apoi.
Cel mai recent răspuns: orca , utilizator 10:24, 12 Aprilie 2008
are o dovada a depunerii demisiei ?

a fost inregistrata demisia undeva pentru a dobandi data certa ?

Demisia nu se accepta, nu inteleg de ce ziceti ca "Trebuie neaparat acceptata demisia".

Apoi, nu se pot cere daune PUR SI SIMPLU, societatea / actionarii trebuie sa justifice prejudiciul. Faptul cesiunii nu e motiv (adica nu stiau de situatia juridica a directorului), pentru ca trebuiau sa se intereseze inainte.
asa este demisia nu se accepta, dar,... sa aveti o dovada a existentei ei

iar cu privire la despagubiri sunt tare curios ce vor cere si in ce temei si mai ales cum vor face dovada unui prejudiciu
Avocatul ne-a spus ca trebuie acceptata dar se dovedeste foarte greu a o depune. NU au acceptat-o ieri a fost trimisa din nou cu confirmare de primire dar nu stim inca daca a fost acceptata. S-a incercat la sediu dar nu era nimeni prezent acolo. Astfel nu avem nici o dovada ca a fost depusa. Poate fi respinsa ca a fost ceruta fara preaviz? Acum i sa spus ca contractul de munca este anulat automat prin cesiune si a amenintat cu darea in judecare penala pentru datoriile firmei, firma pe care acesta a preluat-o. Lucru imposibil ca un contract de munca sa fie anulat astfel.
Ultima modificare: Joi, 7 Februarie 2008
puppe2, utilizator
puppe2 a scris:
Avocatul ne-a spus ca trebuie acceptata

:O Daca a spus asa ceva, e grav!

NU au acceptat-o ieri a fost trimisa din nou cu confirmare de primire dar nu stim inca daca a fost acceptata.

NU TREBUIE ACCEPTATA, trebuie doar sa faceti dovada ca a fpst primita de angajator.

S-a incercat la sediu dar nu era nimeni prezent acolo. Astfel nu avem nici o dovada ca a fost depusa.

Confirmarea de primire!

Poate fi respinsa ca a fost ceruta fara preaviz?

Asta nu e demisie. Demisia presupune si preaviz, altfel e doar o propunere de incetare a CIM prin acordul partilor, care poate fi refuzata.

Acum i sa spus ca contractul de munca este anulat automat prin cesiune

Contractele de munca ale administratorilor si directorilor au incetat la intrarea in vigoare a OUG 82/2007, prin efectul acestei legi.

[quot[si a amenintat cu darea in judecare penala pentru datoriile firmei, firma pe care acesta a preluat-o.
N-am inteles, mai sus ziceai ca el a vandut! Apoi, un proces penal presupune savarsirea unei infractiuni, ancheta penala, procuror, rezolutie, instanta... Civilii nu se "pot da in judecata penala".

Alte discuții în legătură

Incetare contract de muna/va rog frumos sa ma ajutati PatriP PatriP Buna seara, Sunt angajata la o banca si am anuntat acum o saptamana ca vreau sa plec dar la insitentele directoarei nu mi-am depus demisia imediat ( a vrut ... (vezi toată discuția)
Concediere fabricata timmomaas timmomaas Buna, Lucrez la o firma de contabilitate de o luna de zile. Intre timp, vazand neregulile de aici si gravele abateri de la lege, impreuna cu colega mea, ... (vezi toată discuția)
Demisie fara preaviz maddie maddie Buna ziua! As avea si eu nevoie de cateva informatii. Mi-am dat demisia de la locul de munca, fara preaviz, conform art. 79, alin. 8 din Codul Muncii. Cererea ... (vezi toată discuția)