avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 911 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Chemare in judecata,,,
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Chemare in judecata,,,

Un asociat unic a cesionat contra unui comision, SRL-ul, unei alte firme, exonerandu-l de orice obligati -responsabilitati fata de societate decurgand din faptele sau actele acestuia anterioare revocarii acestuia, pe fostul administrator actionar.
Apoi il cheama in judecata pe motiv ca acesta pe parcursul activitatii a fost si angajat si asociat unic pe o perioada de mai bine de 13 ani, cerand acum ca prejudicii o suma enorma care spun ei constituie salariul brut etc etc plus alte prejudicii. In baza legii in vigoare 31/1990 si 19/2000
Din pacate nu am reusit sa gasim inca un avocat ( pana la gasirea lor doresc si cerere de amanare) #-o si trebuie formulata intampinarea si o eventuala cerere reconventionala urgent.
Pe deasupra chemarea e formulata eronat, domnul respectiv devenind contabil????? de fapt contabila si angajata el fiind administrator si angajat director (fiind vorba de un barbat).
cum pot formula aceasta intampinare care sper eu sa opreasca procesul; am sanse ca prin faptul ca e formulat gresit, plus prescrierea am intles ca in final cu legea se ajunge abia pe la 8 luni in care contractul de munca a fost ilegal (13 ani mai ales ca legea momentan s-a schimbat),,, sa se suspende acest proces. In baza caror legi sa scriu intampinarea??? :(
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:51, 7 Februarie 2008
Intampinarea nu se scrie in baza unor legi! Intampinarea nu va opri procesul!!
Ea reprezinta apararile pe care intelege sa si le faca paratul, intr-un proces; e bine sa va angajati avocat de la inceput, deoarece prin intampinare pot fi ridicate si niste exceptii, daca exista; mai tarziu aceste exceptii, daca exista, nu mai sunteti in termen sa le invocati (in afara de cele de ordine publica).
Puteti sa mergeti la primul termen, sa solicitati amanarea pentru lipsa de aparare, urmand ca ulterior avocatul pe care il angajati, sa va faca intampinarea asa cum trebuie, pe baza cererii de chemare in judecata si a actelor anexate acesteia.
multumesc
deci nu ii nici o problema daca nu se depun cu 5 zile inainte de data stabilita, pot fi depuse si dupa cu cinci zile inainte de urmatoare infatisare.. credeam ca trebuie neaparat depusa acum ... Daca nu accepta cererea de amanare
Daca este prima data cand formulati o cerere de amanare pentru lipsa de aparare, instanta este obligata sa o accepte; este dreptul dvs.
Intampinarea se depune cu 5 zile inainte de termenul de judecata; sanctiunea nedepunerii in termen este faptul ca tot ce scrieti in intampinare pot fi luate in considerare ca si note scrie, nicidecum aparari sau exceptii invocate in apararea dvs.
Sfatul meu este, totusi sa consultati un avocat, care sa vada si actele depuse la dosar!!
Vreau sa se gaseasca un avocat, s-a vorbit cu cineva dar din pacate abia astazi s-a pronuntat cu onorariul si este peste puterile financiare ale respectivului. De aceea trebuie gasit altcineva doar ca este cam tarziu si trebuiesc depuse actele. Ca sa inteleg exact, eu fiind chiar inafara problemelor de acest tip neavand nici cea mai mica idee despre legislatie si societati, daca se depune o cerere pentru preschimbarea termenului de judecata motivata de lipsa de aparare, se pot depune restul de acte intampinare etc etc (care consideram noi ar putea fi foarte importante prin exceptii) cu 5 zile inainte de NOUA data stabilita de judecator? Sau acum ori niciodata..?
Ati inteles bine!! Solicitati termen pentru lipsa de aparare, pana la termenul ce se va acorda semnati in timp util contractul cu avocatul ales, iar acesta va fi in termen sa depuna acea intampinare!
acum ori niciodata..? ... va fi la termenul urmator care se va acorda!!! B-)
Alt termen nu vi se va mai da pentru acest motiv!!B-)
Ultima modificare: Miercuri, 6 Februarie 2008
Cabinet individual de avocat „Petrescu C.”, Avocat

Alte discuții în legătură

Proces pentru retinere permis - pot amana termenul pentru a doua oara? typhoon73 typhoon73 as vrea sa stiu daca mai pot face o amanare a procesului dupa ce la primul termen am invocat lipsa apararii?daca nu cum anume as putea sa ma apar singur?Va ... (vezi toată discuția)
Termen depunere intampinare recurs ContSters58822 ContSters58822 Daca paratul, castigand in fond, nu depune Intampinare la Recurs, dar cere amanare, motivat, care se accepta, primeste si un nou termen pentru Intampinare ... (vezi toată discuția)
Preintampinare puppe2 puppe2 Prin preintampinare se presupune ca procesul propriu zis se poate opri inainte de a incepe, daca se depun acte care sa demonstreze nevinovatia si judecatorul ... (vezi toată discuția)