avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Activitate adrianstoica979

Activitate adrianstoica979

Buna ziua,
Vin cu o intrebare catre expertii dumneavoastra.
Se da urmatoarea situatie:

Titlul de proprietate, Planul de incadrare in zona scara 1:200 si ortofotoplanul (sistem de proiectie 1970) arata ca eu am o anumita suprafata a terenului meu. Au venit baietii pentru masuratorile cadastrale, si dupa aceea au constatat ca limitele proprietatii sunt defapt altele decat cele din actele prezentate mai sus.

Rezumat : in acte am 2083 de mp iar in masuratorile cadastrale (facute in limitele actuale ale proprietatii) am 2000 de mp

Vecinul unde este diferenta respectiva, are si el cadastru, dar nu a pomenit niciodata aceasta diferenta:(

Ce este de facut in aceasta situatie?
Daca renunt la cei 83 de mp se va actualiza actul de proprietate sau va ramane cu diferenta respectiva?
Situatia este presanta deoarece am nevoie de cadastru pentru anumite lucrari pe care le voi efectua(nu in partea "in lititgiu" sa zic asa)

Multumesc
Salutare! Situatia se prezinta in felul urmator:

tatal meu a decedat in urma cu 3 luni. Detinea o masina care mai are asigurarea valabila pana la sfarsitul lunii ianuarie. Aceasta masina am lasato unui apropiat sa o conduca si dupa dezbaterea succesiunii o vom instraina catre el. In familie avem toti masini iar aceea ar fi stat degeaba.

Succesiunea mai dureaza se pare cateva saptamani iar asigurarea expira.

Intrebare: Persoana respectiva poate merge sa incheie o polita de asigurare ?Mentionez ca are talonul masinii, polita veche. Ma gandesc ca va fi trecuta doar seria de sasiu...

Va multumesc anticipat pentru raspuns!

Răspuns la discuția Vanzare auto dupa succesiune
Multumesc pentru raspuns:)

ynocentta a scris:

Pentru a putea instarina cu forme legale bunul obil,este obligatoriu ca vanzatorul,la incheierea documentelor de tranzactiionare drept de proprietate vehicul sa prezinte certificat fiscal si fisa de radiere auto
Documentele mentionate pot fi obtinute numai de catre contribuabilul care are notat pe rolul sau fiscal vehiculul pe care intenytioneaza sa il instraineze

Răspuns la discuția Vanzare auto dupa succesiune

ynocentta a scris:

Pentru a putea instarina cu forme legale bunul obil,este obligatoriu ca vanzatorul,la incheierea documentelor de tranzactiionare drept de proprietate vehicul sa prezinte certificat fiscal si fisa de radiere auto
Documentele mentionate pot fi obtinute numai de catre contribuabilul care are notat pe rolul sau fiscal vehiculul pe care intenytioneaza sa il instraineze

Va multumesc mult pentru raspuns. Ca sa fie clar: dupa dezbaterea succesiunii, eu voi merge la taxe si impozite voi lua masina pe rolul meu fiscal sau al mamei si dupa aceea voi scoate masina de acolo ulterior intocmind si contractul de vanzare cumparare.

Multumesc!
Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns :)

In urmatoarele zile se va dezbate succesiunea dupa moartea tatalui meu. Obiectul in cauza va fi o masina. Mostenitori suntem doar eu si mama mea.
Masina vrem sa o vindem dupa succesiune.
As dori sa nu o mai inmatriculez pe numele meu pentru a face vanzarea, se poate vinde dupa succesiune direct catre noul proprietar?

Banuiesc ca trebuie sa o luam pe rolul de la primarie amandoi sau poate doar unul dintre noi sa o treaca in fiscalul lui?

Intrebarea de baza asta este:) dupa succesiune se poate vinde masina direct catre noul proprietar fara a mai fi nevoie de inmatricularea de catre unul dintre mostenitori?

Multumesc
Răspuns la discuția Vanzare auto dupa deces
Multumesc frumos pt raspuns!
Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu raspuns pentru 2 intrebari:
1. tatal meu a decedat si a lasat in urma printre alte bunuri un autoturism. Pentru a il putea instraina, acesta trebuie sa fie mai intai inmatriculat pe numele mostenitorilor( eu si mama mea) . Poate fi inmatriculat doar pe numele unuia dintre mostenitori pentru a facilita vanzarea?
2. Daca proprietarul in acte este decedat, dar itp-ul, asigurarea, rovigneta etc. sunt valabile, se poate conduce masina de catre altcineva pana la efectuarea succesiunii si noua inmatriculare?

Va multumesc!