avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Vrem să vindem mașina tatălui meu, decedat de 3 ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Vrem să vindem mașina tatălui meu, decedat de 3 luni, dar dezbaterea succesiunii durează și va expira asigurarea. Poate înnoi polița de asigurare persoana care o folosește în prezent?

Salutare! Situatia se prezinta in felul urmator:

tatal meu a decedat in urma cu 3 luni. Detinea o masina care mai are asigurarea valabila pana la sfarsitul lunii ianuarie. Aceasta masina am lasato unui apropiat sa o conduca si dupa dezbaterea succesiunii o vom instraina catre el. In familie avem toti masini iar aceea ar fi stat degeaba.

Succesiunea mai dureaza se pare cateva saptamani iar asigurarea expira.

Intrebare: Persoana respectiva poate merge sa incheie o polita de asigurare ?Mentionez ca are talonul masinii, polita veche. Ma gandesc ca va fi trecuta doar seria de sasiu...

Va multumesc anticipat pentru raspuns!

Ultima modificare: Duminică, 20 Ianuarie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Shakur28 , utilizator 12:45, 21 Ianuarie 2019
La reinoirea asigurarii RCA se au in vedere documentele prezentate de proprietar. In cazul dvs., mostenitor/ cumparator carte de identitate, talon autovehicul.
Fara asigurare RCA nu se poate circula legal pe drumurile publice.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Asigurarea RCA se incheie pe numele proprietarului din acte. Dar proprietarul este mort, iar succesiunea nu s-a finalizat. Daca judecam strict in lumina legii nu se poate incheia o asigurare RCA pentru autoturismul in cauza. Si totusi trebuie incheiata o asigurare penru ca sa se poata circula cu autoturismul. Va sfatuiesc sa mergeti la societatea de asigurare cu toate actele pentru rezolvarea acestei probleme.
ing. Ioan Ciobanu
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara si condoleante!
Daca asigurarea se face online nu este nevoie de nici o prezenta la asigurator. Ex. Unul dintre cel mai mare magazin online din Romania ofera si serviciul achizitie RCA. Se completeaza electronic datele, se accepta o oferta, se achita si ulterior oferta se trimite prin posta catre adresa specificata.
Puteti face o asigurare minima pe 6 luni.
O seara buna va doresc!
Ultima modificare: Duminică, 20 Ianuarie 2019
nickra, utilizator
Condoleanțe!
Sigur ca se poate face asigurare, probleme pot aparea dacă masina este accidentată de un alt participant in trafic, cererea pentru daune o poate face doar proprietarul din cate ştiu.
Condoleanțe!
Sigur ca se poate face asigurare, probleme pot aparea dacă masina este accidentată de un alt participant in trafic, cererea pentru daune o poate face doar proprietarul din cate ştiu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este pasibil de amendă pentru lipsa rca proprietarul unei mașini parcate pe spațiul public? mic57 mic57 Legea 132/2017 prevede la art.3 obligatia proprietarului de a incheia asigurare RCA. Daca un autovehicul nu are RCA si nu este surprins in trafic ci se afla ... (vezi toată discuția)
Asigurare rca costelpandele costelpandele buna ziua din nefericire am suferit un accident auto al carui vinovat sunt .masina pe care o conduceam erea cumparata de mine in urma cu vreo trei luni pe care ... (vezi toată discuția)
Ajutor solutionare accident provocat de persoana fara permis valib1981 valib1981 buna seara astazi de dimineata ( ora 07) in timp ce imi beam cafeaua aud pe strada un zgomot ies pe geam sa vad (geamul da in strada) si vad o persoana care ... (vezi toată discuția)