avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 405 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare auto dupa deces
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare auto dupa deces

Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu raspuns pentru 2 intrebari:
1. tatal meu a decedat si a lasat in urma printre alte bunuri un autoturism. Pentru a il putea instraina, acesta trebuie sa fie mai intai inmatriculat pe numele mostenitorilor( eu si mama mea) . Poate fi inmatriculat doar pe numele unuia dintre mostenitori pentru a facilita vanzarea?
2. Daca proprietarul in acte este decedat, dar itp-ul, asigurarea, rovigneta etc. sunt valabile, se poate conduce masina de catre altcineva pana la efectuarea succesiunii si noua inmatriculare?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: adrianstoica979 , utilizator 13:38, 23 Octombrie 2018
1. Da. De fapt, asa si trebuie. Poliția nu menționează pe certificatul de înmatriculare decât o singură persoană.
2. Da.
Multumesc frumos pt raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare autoturism de la mostenitor vossk vossk Buna ziua, Doresc sa cumpar un autoturism de la mostenitor, peste 2 saptamani cand se va incheia dezbaterea succesiunii (vanzatorul este unicul ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare auto dupa succesiune Western Western Buna ziua, Socrul meu urmeaza sa faca dezbaterea succesiunii pentru mai multe bunuri printre care si un autoturism care a apartinut fratelui sau, el fiind ... (vezi toată discuția)
Vanzare auto dupa succesiune adrianstoica979 adrianstoica979 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns :) In urmatoarele zile se va dezbate succesiunea dupa moartea tatalui meu. Obiectul in cauza va fi o masina. ... (vezi toată discuția)