ca sa fiu mai explicita. tatal meu are certificat de mostenitor dupa ambii parinti, pe baza carora a fost emis titlu de proprietate si dupa care o parte din terenuri au fost vandute. dupa mai mult de 10 ani, nepotii tatalui meu ( tatal meu a avut o sora care a murit cu mult timp inainte de decesul parintilor), si care nu si-au manifestat in nici un fel optiunea succesorala ( tacit sau expres) ne dau in judecata ca au si ei dreptul la pamant si vin cu argumente mincinoase precum ca si ei au stapanit si au administrat din teren. nu am putut demonstra ca toti au mintit si asteptam pronuntarea, care am senzatia ca va fi in defavoarea noastra. deci acel titlu a fost emis legal, nu a fost anulat, dar in cazul in care va fi anulat ce se va intampla? se vor anula certificatele, emise dealtfel si ele legal, se va anula testamentul care il numeste clar pe tatal meu mostenitor?
in cazul in care se atesta in urma unui proces civil calitatea de mostenitori a unor rude si se anuleaza titlul de proprietate emis cu mult timp in urma, titlu de proprietate care cuprinde doar terenuri, ce se intampla la noua succesiune care se deschide daca mai mult de jumatate din teren a fost deja vandut cu acte de vanzare-cumparare? se va face succesiune pe ce a ramas sau se vor ataca si acele acte de vanzare-cumparare?
Suntem implicati intr-un proces la care tatal meu, in calitate de parat, nu s-a prezentat ( am fost eu in sala sa vad ce se intampla), iar avocata reclamantilor a ajuns prea tarziu, deoarece mai avusese un proces in alta parte. In concluzie,d-na judecator a pastrat dosarul pentru pronuntare, dar astazi am aflat din condica ca s-a suspendat acest dosar pe 242. ce inseamna aceasta suspendare, ca nu se mai judeca doar daca se face cerere de repunere pe rol sau e o hotarare definitiva?
tatal meu a mostenit prin testament autentificat niste terenuri de la parintii lui, care au decedat in anul 1992, respectiv 1994. ca descendent de prima clasa, ar mai fi fost o sora a tatalui meu, dar care a decedat inaintea parintilor lor, adica in anul 1986. acum, dupa aproape 14 ani de la decesul bunicilor mei, copiii surorii defuncte a tatalui meu pretind ca au si ei dreptul la o cota parte din aceste terenuri si drept urmare, peste o saptamana, avem proces. va rog sa ma ajutati si sa ma lamuriti daca au acest drept! multumesc. sper ca am fost destul de explicita