avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... au drept de succesiune?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

au drept de succesiune?

tatal meu a mostenit prin testament autentificat niste terenuri de la parintii lui, care au decedat in anul 1992, respectiv 1994. ca descendent de prima clasa, ar mai fi fost o sora a tatalui meu, dar care a decedat inaintea parintilor lor, adica in anul 1986. acum, dupa aproape 14 ani de la decesul bunicilor mei, copiii surorii defuncte a tatalui meu pretind ca au si ei dreptul la o cota parte din aceste terenuri si drept urmare, peste o saptamana, avem proces. va rog sa ma ajutati si sa ma lamuriti daca au acest drept! multumesc. sper ca am fost destul de explicita
Cel mai recent răspuns: costea alina , utilizator 17:43, 31 Ianuarie 2008
V-am raspuns deja la mesajul privat pe care mi l-ati scris.
Reductiunea liberalitatilor excesive (testament) putea fi facuta in termen de 3 ani de la deces ... au trecut cam multicei in speta.
Sper sa nu fie insa alte aspecte care scapa la acesta scurta descriere. N-ar fi rau sa aveti un avocat
multumesc foarte mult pentru raspuns, o sa ne luam si un avocat pentru siguranta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In ce condiții se poate ataca testamentul? Ioan Luca Ioan Luca Buna ziua. Am o nelamurire legata de procedura care se urmeaza pentru atacarea unui testament. Pe scurt: Daca defunctul lasa mostenire prin testament autentic ... (vezi toată discuția)
Dezmostenire. in ce termeni/exprimare trebuie facuta? anca_018 anca_018 Cind intr-un testament exista o formulare de genul \"sora mea sa nu aiba curaj sa atace testamentul ...\" se poate considera ca autorul testamentului a ... (vezi toată discuția)
Partaj succesoral ion01 ion01 Printr-un testament olograf scris in 1986, sotul lasa toata averea sotiei (un apartament). Nu au avut copii si nici parinti in viata. Sotul a decedat in 1988 ... (vezi toată discuția)