avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Activitate GRIGORE CRYSTINA

Activitate GRIGORE CRYSTINA

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns pentru urmatoarea speta:
Fostul sot a deschis un proces ce are ca obiect tagada paternitate. La primul termen de judecata a depus o cerere de modificare a actiunii, avand ca obiect contestarea filiatiei fata de tatal din casatorie, în încercarea de a ocoli sancțiunea tardivitatii. Instanta a admis cererea de modificare si a amanat pronuntarea pentru 2 saptamani. Eu am solicitat atat în cadrul dezbaterilor din timpul procesului, cat si ulterior prin concluziile scrise depuse la dosar admiterea exceptiei inadmisibilitatii cererii de chemare în judecată si a exceptiei lipsei calitatii procesual active a reclamantului, însa instanta a respins aceasta solicitare, stabilind un nou termen de judecata. Copilul este nascut în luna aprilie 2013, în timpul casatoriei, iar noi am divortat în anul 2020.

Spuneti-mi va rog actiunea lui de contestare a filiatiei fata de tatal din casatorie este întemeiata?
Răspuns la discuția Actiune de tagada paternitate
Multumesc frumos pentru raspuns!
Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns pentru urmatoarea speta:
Fostul sot a deschis un proces ce are ca obiect tagada paternitate. Copilul este nascut în luna aprilie 2013, în timpul casatoriei, iar noi am divortat în anul 2020. În actiunea sa fostul sot sustine faptul ca a fost trecut la rubrica ‘’ tatal copilului’’ în registrul starii civile, precum si in certificatul de nastere al copilului, deoarece data conceptiei si nasterea au avut loc în timpul casatoriei. Specific faptul ca el a fost cel care a mers sa declare copilul. De la momentul divortului a platit pensie alimentara pana în prezent si chiar a facut mai multe plangeri penale la politie pentru programul de vizita.
Atat la procesul de divort și de stabilire pensie alimentara, cat si la apelul pentru programul de vizita nu a sustinut niciodata faptul ca nu este tatal copilului.
În actiunea sa invoca art. 414 alin. 2 , art. 429 alin. 1 si alin. 2, art. 434 Cod Civil.
Spuneti-mi va rog actiunea lui de tagada paternitate poate sa fie admisa?
Buna ziua,

O hotărâre definitivă privind programul de vizită a unui minor pronunțată de către Tribunal, poate sa fie atacată la Curtea de Apel?

Multumesc!
Buna ziua,

Pe langa factura de achizitie mai am emisa o factura, fiind specificate servicii de transport si un pachet de servicii, in valoare de 500 Euro, TVA 0. Pe aceasta factura apare mentiunea: "Serviciul situat in tara straina, externa art. 21 & 2-51 & 2.1 cod TVA - art.44-TVA-ul trebuie platit de co-contractor-art.196".
1. Aceasta factura se declara in D390 cu cod S?
2. Se aplica taxarea inversa?

Multumesc!
Buna ziua,

Revin cu inca o intrebare:
Pe factura de achizitie mai apar si costurile transportului, onorariul licitatiei si alte costuri specifice tarii respective.
Aceste cheltuieli se includ in costul de achizitie?

Multumesc!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, asa este. Multumesc frumos!
Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea situatie:
Societate platitoare de TVA (la trimestru) achizitioneaza un autoturism second-hand din Belgia in luna Iulie, in valoare de 23.600 Euro, TVA 0. Pe factura de achizitie apare mentiunea: " Scutit de TVA ca tranzactie triunghiulara. Taxare inversa, articolul 141 si articolul 197 al Directivei TVA 2006/112/CE. Se refera la bunurile utilizate".
1. Care este regimul TVA?
2. Ce obligatii declarative si de plata apar?
3. Care este monografia contabila aferenta achizitiei?

Multumesc!