avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 117 soluții astăzi
Forum Activitate Naganori

Activitate Naganori

athe a scris:

cine v-a spus, v-a sugerat gresit. nu aveti nevoie de niciun fel de certificat privind discernamantul.


Va multumesc pentru raspunsul Dvs. - m-ati mai reconfortat; ne si imaginam pierzând timp si nervi pe la IML...
romascanu a scris:

Naganori a scris:

Ni s-a sugerat la un moment dat ca ar fi necesar la notariat...


Cine sugera asta? Unul care vorbea ca sa n-adoarma? Sau notarul dupa ce a vorbit cu mama dvs.?

Legea notarilor publici
Art. 59. - Când notarul public are îndoieli cu privire la deplinătatea facultăţilor mintale ale vreuneia dintre părţi, procedează la autentificare numai dacă un medic specialist atestă în scris că partea poate să-şi exprime în mod valabil consimţământul în momentul încheierii actului.


Buna ziua Dna. Romascanu,
Tranzactia se desfasoara prin intermediul unei agentii imobiliare, iar agenta imobiliara a sugerat asta acum 2 zile, în cursul ultimei discutii avute cu ea... Asadar, subscriu total la spusele Dvs., "Unul care vorbea ca sa n-adoarma"... :))

Tranzactia se afla într-o etapa foarte avansata, ramâne sa ne mai întelegem la pret cu potentialii cumparatori.
În aceste conditii, agenta imobiliara în chestiune are tot interesul sa creasca oferta cumparatorului, pe de o parte, iar pe de partea cealalalta, sa ne determine pe noi, vânzatorii, sa mai scadem din pret, astfel ca tranzactia sa se finalizeze, iar ea sa-si ia comisionul... :D

Probabil ca aceasta "stralucita" idee a agentei imobiliare, relativ la obligativitatea certificatului sus-mentionat, face parte dintr-o tactica de uzura în negociere...

Buna ziua,

Sunt coproprietar, impreuna cu mama, al unui apartament pe care dorim sa il vindem.

Ni s-a sugerat la un moment dat ca ar fi necesar la notariat, in momentul finalizarii contractului de vanzare-cumparare, un certificat neuro-psihic de atestare a discernamantului.

Mama are peste 70 de ani, dar se afla in deplinatatea facultatilor mintale, si nu a suferit niciodata de vreo boala psihica.

Asadar, este obligatoriu acest certificat pentru a putea finaliza tranzactia?

Va multumesc!
Răspuns la discuția Demisie cu forta
Cum ar putea fi dovedite, fata de ITM si/sau fata de instantele competente, elementele citate de morella (hartuire, ordine contradictorii, insulte...?)
adimsr a scris:

Salut,

Trebuia sa aduca de la politie o hartie care sa ateste ca are voie sa cumpere sau sa posede o arma alba.

Merci.


Salut adimsr,

Am râs copios citind asta. =D>
Ala e un clasic exemplu de Garcea la puterea a 10-a.
Daca ar fi sa luam în considerare ce zicea individul de la vama, ar însemna sa trecem mereu pe la politie sa obtinem autorizatie pentru a ne cumpara cutite de bucatarie, furculite, lame de ras, frigarui metalice, si asa mai departe... Continuând pe linia absurdului, ar însemna, de exemplu, ca de fiecare data când spargem din greseala o sticla, sa mergem sa cerem de la politie o autorizatie de detinere sau de distrugere/aruncare a gâtului de sticla spart! :))... Sa fim seriosi.
Mi se pare stupid.

Nu conteaza de unde cumperi o arma alba (RO/US/EU etc.). Si cine se exprima asa cum ai spus, la vama, trebuie sa justifice afirmatiile sale cu legea si articolul respectiv. Si sa se legitimeze.
Probabil ca mai exista niste accize/taxe suplimentare de platit, nu sunt sigur (sa se pronunte expertii), dar nu e nevoie de permis sau de hârtie de la Politie.

Eventual sa ai si un reportofon sau un MP3 recorder la tine când discuti cu el, garantez ca înregistrarea ar face un subiect excelent de articol în principalele cotidiene, în caz de raspuns similar... :)
Asadar, cumpara linistit, nu o sa ai probleme...

Cu stima,
Naganori
Va multumesc pentru raspunsurile Dvs. prompte!

Cu stima,
Naganori
Buna ziua,

Un prieten care s'a repatriat de curând din US a divortat acolo, dupa o casatorie în România.
Ce pasi ar trebui sa efectueze pentru ca divortul sa fie recunoscut în România?

Va multumesc anticipat,
Naganori
Salut adimsr,

Precizez înainte de toate ca raspunsul meu nu este cel al unui expert în domeniul legislativ (de altfel, am deschis acest thread speranta ca voi afla mai multe despre subiect - deocamdata nu as putea spune ca am o parere extrem de clara - probabil din cauza imperfectiunilor legilor actualmente în vigoare).

Asadar, în cazul ca doresti sa ai o katana realizata dupa tehnicile traditionale japoneze, adica multi-stratificata, cu hamon real si nu obtinut prin acid etching, full tang, ...si altele (nu consider necesar sa intram acum în detaliu în subiectul Nihon-To), ti-as recomanda sa te adresezi unei firme din EU, mai precis Germania, si anume Last Legend.
Daca doresti detalii, te rog sa ma cauti în private. Desigur, poti da un Google search dupa numele firmei, ai sa vezi mai multe detalii. Eu o sa iau în urmatoarele luni un set Yashima (sori mic, battle blade, 8192 folds, cryo tempering etc.), katana & wakizashi.

Teoretic nu ar trebui sa ai niciun fel de probleme în a cumpara în Romania, chiar si prin Internet, o asemenea katana sau/si wakizashi-ul aferent.
Totul e sa nu le utilizezi sau sa le porti în conditii care ar contraveni legilor în vigoare.
În Franta, de exemplu, poti sa porti cu tine o katana daca e ambalata într-o geanta si daca ai o legitimatie de club sportiv în domeniu (de ex. Iai), chiar si în metrou.

Atentie mare la modul de expediere, as recomanda evitarea Postei Române - cere o expediere prin TNT sau la limita UPS.

Cu stima,
Naganori
denisas a scris:

Naganori a scris:

Buna ziua,

Am un SRL împreuna cu un asociat - procentajele de participare sunt 50% pentru fiecare.

În urma unor divergente aparute, as dori sa ies din acest SRL (mai ales datorita faptului ca sunt administrator). Chiar prin renuntarea, la limita, la partile mele sociale.
Asociatul meu nu e de acord cu "iesirea" mea.

V'as ramâne profund recunoscator daca mi'ati sugera niste cai legale de rezolvare a acestui impas.

Probabil ca nu sunt primul care pune aceasta întrebare aici pe forum - dar nu am gasit înca topics-urile relevante.
În lipsa unui raspuns personalizat, v'as ramâne îndatorat daca ati putea macar sa postati links-urile catre subiectele anterioare cu aceeasi tematica...

Va multumesc,
Naganori



Dpdv legal asociatul dvs nu poate face nimic pentru a va impiedica sa va retrageti din societate.

Astfel, daca asociatul dvs nu vrea sa devina asociat unic prin cesionarea partilor sociale pe care le detineti, aveti posibilitatea sa cedati partile sociale unei alte persoane.

Avand in vedere divergentele dintre dvs, va sfatuiesc sa-l notificati in scris, prin scrioare recomandata cu confirmare de primire, prin care il anuntati de intentia dvs de a ceda partile sociale pe care le detineti in societate.

Daca acesta nu doreste sa devina asociat unic, prin cesionarea partilor sociale pe care dvs le detineti, nu va opreste nimeni sa le cedati unei alte persoane fizice sau juridice, dar asta presupune sa gasiti o persoana interesata in acest sens.

In ceea ce priveste retragerea in baza unei hotarari judecatoresti, parerea mea este ca ar trbui sa va ganditi la ea ca la o ultima varianta.


Multumesc mult denisas, într'adevar, consider ca evitarea trecerii prin instanta este de preferat.

Multumesc de asemenea d-nei avocat Florentina Albu, pentru referintele la paragrafele de lege care reglementeaza acest aspect.

Impresia mea finala este ca trecerea prin instanta trebuie evitata pe cât posibil (consum de timp/bani/energie în gol), de aceea cred ca voi privilegia în primul rând calea sugerata de denisas.

Cu multumiri, al Dvs.,
Naganori
Buna ziua,

Am un SRL împreuna cu un asociat - procentajele de participare sunt 50% pentru fiecare.

În urma unor divergente aparute, as dori sa ies din acest SRL (mai ales datorita faptului ca sunt administrator). Chiar prin renuntarea, la limita, la partile mele sociale.
Asociartul meu nu e de acord cu "iesirea" mea.

V'as ramâne profund recunoscator daca mi'ati sugera niste cai legale de rezolvare a acestui impas.

Probabil ca nu sunt primul care pune aceasta întrebare aici pe forum - dar nu am gasit înca topics-urile relevante.
În lipsa unui raspuns personalizat, v'as ramâne îndatorat daca ati putea macar sa postati links-urile catre subiectele anterioare cu aceeasi tematica...

Va multumesc,
Naganori