adimsr a scris:
Salut,
Trebuia sa aduca de la politie o hartie care sa ateste ca are voie sa cumpere sau sa posede o arma alba.
Merci.
Salut adimsr,
Am râs copios citind asta. =D>
Ala e un clasic exemplu de Garcea la puterea a 10-a.
Daca ar fi sa luam în considerare ce zicea individul de la vama, ar însemna sa trecem mereu pe la politie sa obtinem autorizatie pentru a ne cumpara cutite de bucatarie, furculite, lame de ras, frigarui metalice, si asa mai departe... Continuând pe linia absurdului, ar însemna, de exemplu, ca de fiecare data când spargem din greseala o sticla, sa mergem sa cerem de la politie o autorizatie de detinere sau de distrugere/aruncare a gâtului de sticla spart! :))... Sa fim seriosi.
Mi se pare stupid.
Nu conteaza de unde cumperi o arma alba (RO/US/EU etc.). Si cine se exprima asa cum ai spus, la vama, trebuie sa justifice afirmatiile sale cu legea si articolul respectiv. Si sa se legitimeze.
Probabil ca mai exista niste accize/taxe suplimentare de platit, nu sunt sigur (sa se pronunte expertii), dar nu e nevoie de permis sau de hârtie de la Politie.
Eventual sa ai si un reportofon sau un MP3 recorder la tine când discuti cu el, garantez ca înregistrarea ar face un subiect excelent de articol în principalele cotidiene, în caz de raspuns similar... :)
Asadar, cumpara linistit, nu o sa ai probleme...
Cu stima,
Naganori