Avocatul meu ,a cerut aplicarea procedurii de afisare la usa a instantei deoarece paratul nu poate fi gasit (e in Elvetia cu domiciliu necunoscut) Abia acum la ultimul termen i s-a pus in vedere reclamantului sa plateasca taxa de timbru sub sanctiunea anularii apelului ca netimbrat (taxa stabilita de instanta inca de acum 3 termene)Reclamant care dupa ce a introdus apelul nu a mai venit la nici un termen si nici nu cred ca va veni sau va plati taxa foarte mare (7600lei noi).Nu a facut nimeni cerere de suspendare ci doar instanta la ultimul termen a decis si suspendarea si anularea apelului ca netimbrat(si cum taxa se plateste anticipat conf. art 20 ) cred ca asta ar trebui sa se intample!Nu?
Poate fi aplicat art. 242 pct. 2 (suspendarea judecatii) in conditiile in care eu intervenient( e vorba de proprietatea mea) am participat la toate termenele de judecata (asistat de avocat)? ? ? Cred ca logic ar fi sa se anuleze apelul ca netimbrat! si nu suspendat ! !
La ultima incheiere de sedinta ,judecatorul a dispus doua masuri :-anularea apelului ca netimbrat (i s-a adus la cunostinta cat si cand sa plateasca) , si:- suspendarea procesului deoarece reclamantul a stat in pasivitate si nu a incercat sa gaseasca adresa paratului .Pentru mine a doua masura este de neconceput sa mai stau inca un an asa, si cred ca nici nu sunt intrunite toate conditiile pentru suspendare eu participand la fiecare sedinta asistat de avocat chiar daca sunt intervenient..
Poate fi anulat apelul ca netimbrat inainte de a fi citat paratul prin procedura de afisare la usa a instantei? Reclamantul a dat bir cu fugitiii ! nu isi mai plateste taxa de timbru si nici nu este interesat de a-l cita pe parat prin mica publicitate ! Iar mie mi-e teama ca raman cu dosarul suspendat si cu litigiul neradiat in c.f.!
Multumesc pentru raspuns ! Reclamantul a fost instiintat cu privire la cuantumul taxei de timbru si a fost somat sa o plateasca ,problema e cu paratul care nu poate fi gasit pentru a fi citat ( sunt 8 amanari,aproape 1 an) si nu se mai termina!
Buna ziua ! Reclamantul a pierdut procesul pe fond si a facut apel . Paratul nu poate fi gasit pentru a fi citat .si s-a amanat de 8 ori din cauza asta . Nici reclamantul nu si-a platit taxa de timbru pana acum desi aceasta a fost stabilita de instanta (7800 lei noi)si nici n-o va plati .Eu sunt intervenient in acest proces , si intrebarea mea este daca instanta poate sa suspende cauza in situatia asta .sau poate sa respinga apelul ? interesul meu este sa se termine odata procesul ! multumesc!
Reclamantul , cumpara cu chitanta de mana un teren si , in baza ei formuleaza actiune in constatare a dreptului de proprietate .Instanta stabileste sa plateasca taxa de timbru foarte mare (8000 lei noi).Poate sa ceara reclamantul ,instantei o scutire a taxei de timbru ?Nu lucreaza in tara ci in strainatate.! Multumesc!
Am formulat actiune in instanta pentru marirea pensiei alimentare a copilului ,impotriva fostului sot .La primul termen judecatorul a cerut acestuia sa aduca adeverinta salariu pe ultimele 6 luni.A recunoscut ca are salariul mult mai mare .Peste cateva zile va fi urmatorul termen si el nu a depus aceasta adeverinta (am consultat dosarul la arhiva ), si sunt ingrijorata de acest lucru.Ce s-ar putea intampla ? se amana procesul ? Multumesc pt. eventuale raspunsuri !