Ceilalți coproprietar are apa cu contract pe numele lui aflată pe o fâșie de 106 metri în indiviziune jumătate unul și jumătate altul. Cum putem muta apa pe terenul ei personal???
Suntem 2 coproprietari pe o fâșie de 106 metri 53 metri unul și 53 metri altul. Partea adversa a trecut căminul de apa pe numele ei. Nu ne da acordul notarial pentru utilități. Am deschis proces. Dar până la toamnă când probabil vom primi hotărârea judecatoreasca noi putem consuma apa de la căminul aflat pe terenul în indiviziune? ??Sau dacă nu atunci putem cere la Hidro Prahova sa îi mute căminul pe terenul ei deoarece nici celălalt coproprietar nu își da acordul sa dețină căminul de apa pe acest teren în indiviziune? ?
Am dărâmăt și construit ilegal 55 metri de casa pe un teren de 166 metri. Pot sa obțin autorizație de construcție pe un teren așa de mic? Sau vine primaria și mă obliga sa dărâm casa?
Pe o fâșie de teren de 103 metri aflată în indiviziune cu 2 coproprietari fiecare având 53 metri este un cămin de apa care a existat înainte de formarea acestei fâșii și contractul la apa făcut pe unul dintre coproprietari celălalt coproprietar poate consuma apa de acolo.? Bineînțeles consumam plătim. Pot lua apa de acolo având în vedere că este apa aflată pe terenul în indiviziune?
Nu se poate imparti comod fasia lată de 2.82 metri și lungime de 30 de metri de la fondul dominant la fondul aservit spre strada. Ce drepturi și obligații avem?
Nu se poate imparti comod fasia lată de 2.82 metri și lungime 30 metri de la fondul dominant trece pe la fondul aservit spre strada. Ce drepturi și obligații avem? Pe fâșie sunt 2 coproprietari jumătate și jumătate fiecare adică fasia are 106 metri și fiecare are 53 metri. Ce drepturi și obligații avem?
Nu putem ieși deoarece nu este ușor partajabil. Avem o fâșie de 2.82 metri de la casa noastră din fond dominant trece pe la fondul aservit spre strada total fâșie 2.82 metri lățime și lungime 30 metri. Ce drepturi și obligații avem?
Avem un teren în indiviziune cu cumnata.Care sunt drepturile și obligațiile fiecărui coproprietar? CE POATE SA FACĂ ȘI CE NU POATE SĂ FACĂ FIECARE COPROPRIETAR FĂRĂ ACORDUL CELUILALT COPROPRIETAR?
Eu și soțul avem 53 metri împreună cu sora soțului care are tot 53 metri dintr un teren aflat în indiviziune. Care sunt drepturile și obligațiile fiecărui coproprietar pe acest teren. Poate construi un proprietar pe acest teren fără acordul celuilalt coproprietar?
Pe un lot avem pe o parte pe lungime pana la ieșire 2 frați casele.Cel din spate nu are ieșire e fond dominant având 221 metri. Cel din fața adică fondul aservit are 166 metri. De la strada și pana la fondul dominant pe cealaltă latura rămasă libera pe lungime frații au dezmembrat o fâșie cu deschidere 2.82 metri ca atât are deschidere după care se lățește pana la 3,5 metri pana la casa din spate spre a fi cale de acces comuna. Noi având autorizație de construcție emisa acum s a trezit fondul aservit ca nu ne da acordul notarial pentru utilități și sa ieșim din indiviziune. Fondul dominant având în vedere ca fâșie are lățime 3.5 metri până la strada iar la strada se îngustează având 2.82 metri dorește copropietate forțată în indiviziune perpetua. Avem șanse în instanță? ??Ce putem face pentru a nu ni se aduce atingere așa cum dorește fondul aservit la exercitarea dreptului de proprietate asupra construcțiilor din spate și pentru a putea face branșamente la utilități ea refuzând sa ne dea acordul notarial ba pe deasupra a mai făcut și reclamații la apa la lumină precum ca nu este de acord sa bagam utilități? ???