avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Activitate Antonio99

Activitate Antonio99

Bună seara!

Un comerciant la care am cumpărat de mai multe ori servicii de la el dealungul timpului îmi dublează mereu tranzacțiile. (În momentul în care achiziționat serviciul îmi retrage imediat suma de pe card iar peste doua zile iar îmi retrage aceeași suma fără a achiziționa produsul). Am pățit acest lucru de foarte multe ori cred ca undeva la 20 de ori. De fiecare data când pățesc acest lucru mereu trebuie sa iau contact cu banca și ma ajute cu aceste tranzacții pentru a mi le anula. De fiecare data când am luat legătura cu comerciantul acesta a negat aceste tranzacții dar banca mea a observat acest lucru și mereu ma ajutat sa le anulez. As putea sa ii dau în judecata pentru acest lucru deoarece este foarte deranjant și ma pot trezi mereu cu sume pe minus.
Discuție Pensie
Bună ziua! Mama mea are 6 ani de vechime în munca (la CAP din câte am înțeles) și are vârstă de 69 de ani. As putea achita retroactiv anii lipsa pentru a putea beneficia de pensie? Dacă da câți ani ar trebui sa achit pentru a beneficia măcar de o pensie minima și care ar fi cotizația minima pe an? (Precizez ca a avut și foarte multe intervenții chirurgicale dealungul timpului și a fost în imposibilitate de a munci)
Răspuns la discuția Modificare contract de munca
Multumesc mult ! Ma-ti ajutat foarte mult !

Cornel Vasile a scris:

Niciun document intern nu poate contravine legislatia in vigoare.

Daca este reglementat asa ceva la nivel de angajator ,atunci nu prea aveti ce face decat sa solicitati anularea acelei prevederi in instanta.

Răspuns la discuția Abuz TELEKOM Romania
Art. I
Articolul 84 din Legea nr. 296/2004 privind Codul consumului, republicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 224 din 24 martie 2008, se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"Art. 84
Dreptul consumatorului la denuntarea sau rezilierea contractului nu poate fi Anulat sau restrans de nicio clauza contractuala sau intelegere intre parti, in cazurile prevazute de lege, aceasta fiind considerata nula de drept.
Drepturile partilor referitoare la o justa despagubire nu vor fi afectate in cazul denuntarii unilaterale."

Art. II
In anexa la legea nr. 193/2000 privind clauzele abuzive din contractele incheiate intre comercianti si consumatori, republicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea i, nr. 305 din 18 aprilie 2008, la punctul (1), litera j) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"j) restrang sau anuleaza dreptul consumatorului de a denunta sau de a rezilia unilateral contractul, in cazurile in care:
comerciantul a modificat unilateral clauzele prevazute la lit. e);
comerciantul nu si-a indeplinit obligatiile contractuale;
comerciantul a impus consumatorului, prin contract, clauze referitoare la plata unei sume fixe in cazul denuntarii unilaterale;".

Faceti sesizare la protectia consumatorului .

Marius8201 a scris:

Buna ziua,
In data de 28 August am facut o cerere,telefonic,de reziliere a contractului meu cu Telekom. Mentionez ca nu mai eram in perioada contractula. Mi s-a spus ca cererea a fost inregistrata urmand ca eu sa predau echipamentul aflat in custodie,lucru ce l-am si facut in urmatoarele 2 saptamani
De atunci primesc in continuare factura lunar.
Am sunat ieri,25.10.2018, la relatii cu clientii Telekom,si mi s-a spus ca cererea mea de reziliere a fost respinsa dar nu imi poate spune de ce. In schimb,o sa fiu sunat in 2-3 ore pentru lamuriri. Bineinteles ca nu am fost sunat.
Azi,26.10.2018,am sunat din nou,operatorul spunandu-mi acelasi lucru

Intrebarea mea este: Nu este abuz atunci cand dreptul meu de a rezilia un contract este refuzat? Fara a fi instiintat chiar?
Daca da,atunci ce trebuie facut?

Va multumesc!

Răspuns la discuția Modificare contract de munca
Si in cazul in care e o politica a firmei ? Se aplica legal ?

Cornel Vasile a scris:

Din punct de vedere legislativ, nu exista niciun text de lege care sa prevada ca , contractele se modifica pana pe data de 25 ale lunii .

Buna ziua,
Pe data de 31.07.2018 m-am angajat cu un contract pe perioada nedeterminata dar cu o clauza in care stipuleaza ca in primele 3 luni de munca sunt in probe . La jumatatea lunii 09.2018 am solicitat modificarea contractului de munca pe jumatate de norma 4h/zi . Superiorul mi-a adus la cunostinta ca au volum mare de munca si ca nu pot incepe progamul cu jumtate de norma din luna a 10.2018 si ca sa fac o solicitare pana pe data de 25.10.2018 ca din luna a 11.2018 sa incep noul program de munca de 4h/zi . Pe data de 13.10.2018 mi s-a facut rau la munca am fost la medic si mi-a dat concediu medical pana pe data de 25.10.2018 . Superiorul ma contactat in timpul concediului si ma intrebat daca vreau aces nou program de munca de 4h/zi si am confirmat ca vreau . Astazi pe data de 26.10.2018 imi spune ca trebuia sa fac o cerere pana pe data de 25 ale lunii (adica pana ieri) ca sa mi-l modifice . Spune ca nu poate pentru ca nu vrea ci pentru ca din punct de vedere legal contractele se modifica pana pe data de 25 ale lunii . Eu am solicitat schimbarea contractului de munca pentru ca sunt student . Este adevarat ? Ce as putea face ?