avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Modificare contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Modificare contract de munca

Buna ziua,
Pe data de 31.07.2018 m-am angajat cu un contract pe perioada nedeterminata dar cu o clauza in care stipuleaza ca in primele 3 luni de munca sunt in probe . La jumatatea lunii 09.2018 am solicitat modificarea contractului de munca pe jumatate de norma 4h/zi . Superiorul mi-a adus la cunostinta ca au volum mare de munca si ca nu pot incepe progamul cu jumtate de norma din luna a 10.2018 si ca sa fac o solicitare pana pe data de 25.10.2018 ca din luna a 11.2018 sa incep noul program de munca de 4h/zi . Pe data de 13.10.2018 mi s-a facut rau la munca am fost la medic si mi-a dat concediu medical pana pe data de 25.10.2018 . Superiorul ma contactat in timpul concediului si ma intrebat daca vreau aces nou program de munca de 4h/zi si am confirmat ca vreau . Astazi pe data de 26.10.2018 imi spune ca trebuia sa fac o cerere pana pe data de 25 ale lunii (adica pana ieri) ca sa mi-l modifice . Spune ca nu poate pentru ca nu vrea ci pentru ca din punct de vedere legal contractele se modifica pana pe data de 25 ale lunii . Eu am solicitat schimbarea contractului de munca pentru ca sunt student . Este adevarat ? Ce as putea face ?
Ultima modificare: Vineri, 26 Octombrie 2018
Antonio99, utilizator
Cel mai recent răspuns: Antonio99 , utilizator 08:59, 27 Octombrie 2018
Din punct de vedere legislativ, nu exista niciun text de lege care sa prevada ca , contractele se modifica pana pe data de 25 ale lunii .
Si in cazul in care e o politica a firmei ? Se aplica legal ?

Cornel Vasile a scris:

Din punct de vedere legislativ, nu exista niciun text de lege care sa prevada ca , contractele se modifica pana pe data de 25 ale lunii .

Niciun document intern nu poate contravine legislatia in vigoare.

Daca este reglementat asa ceva la nivel de angajator ,atunci nu prea aveti ce face decat sa solicitati anularea acelei prevederi in instanta.
Multumesc mult ! Ma-ti ajutat foarte mult !

Cornel Vasile a scris:

Niciun document intern nu poate contravine legislatia in vigoare.

Daca este reglementat asa ceva la nivel de angajator ,atunci nu prea aveti ce face decat sa solicitati anularea acelei prevederi in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauza payback B.Ionela B.Ionela Buna ziua, am o problem cu o clauza payback, clauza nu este stipulata in contract dar am semnat un act aditional, si sunt presata de facultate sa renunt la ... (vezi toată discuția)
Angajat, apar neasigurat juixce juixce Sunt angajat la o firma de 1 luna si cateva zile, am fost la medicul meu de familie in urma cu 1 zi si am aflat ca nu sunt asigurat. La angajare am semnat un ... (vezi toată discuția)
Program de munca inegal Daliborka Daliborka Buna ziua in cazul in care se doreste repartizarea programului inegal cum se procedeaza? desi programul zilic este de la 8-17 (o ora pauza de masa), dar s--a ... (vezi toată discuția)