avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Clauza payback
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Clauza payback

Buna ziua, am o problem cu o clauza payback, clauza nu este stipulata in contract dar am semnat un act aditional, si sunt presata de facultate sa renunt la locul de munca, programul nu imi permite, vreau sa stiu daca exista posibilitatea sa evit clauza sau sa ii presez sa schimb norma la 4h, am fost informata ca nu pot schimba norma daca nu trec 60 de zile de la angajare. Ma puteti ajuta? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: B.Ionela , utilizator 17:00, 11 Martie 2022
Este eronata informatia ca nu se poate modifica timpul de munca decat dupa trecerea unei anumite perioade derimpdelaangajare.
Bănuiam ca este doar rea intenție, dar nu am nimic sa ii contrazic, iar dacă chiar nu vor sa îmi modifice contractul la jumătate de norma voiam sa știu dacă am cum sa plec de la ei fara sa ma deranjeze clauza payback.
Postați mentiunea cu privire la clauza respectiva.
"astfel ca in conditiile art. 195 alin. (1) din Legea nr. 40/2011 nu poate avea initiativa incetarii
contractului individual de munca pe o perioada de cel putin 2 luni de la data finalizarii
programului de instruire si pregatire profesionala."
Sper ca am inteles corect ce mi-ati cerut. Multumesc pentru ajutor!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare contract de munca Antonio99 Antonio99 Buna ziua, Pe data de 31.07.2018 m-am angajat cu un contract pe perioada nedeterminata dar cu o clauza in care stipuleaza ca in primele 3 luni de munca sunt ... (vezi toată discuția)
Litigiu de munca bazat pe un angajament de plata adriea2007 adriea2007 Societatea a platit unui salariat un curs de instruire profesionala. S-a facut un act aditional la CIM, unde se stipula ca salariatul \"sa nu aiba initiativa ... (vezi toată discuția)
Modificare durata contract alina40 alina40 Buna ziua, am un contract care initial a fost incheiat pe durata nedeterminata, iar acum partile au convenit prin act aditional sa modifice durata in ... (vezi toată discuția)