Eu am un contract de vanzare-cumparare cu o firma cunoscuta, Noi putem stipula in contract ca vrem sa limitam cantitatile comandate? Nu vrem sa ajungem in situatia ca clientul sa comande marfa de sute de mii de RON fara sa vanda (mai ales ca e cu plata la vanzare).
Art. 22 din Regulament privind continutul si modul de întocmire a documentatiilor cadastrale
în vederea înscrierii în cartea funciara spune ca:
Art.22 - Daca la receptia cadastrala se identifica diferente de suprafata, se
procedeaza astfel:
(1) În cazul în care suprafata din masuratori este mai mare decât suprafata din documentatia
cadastrala precedenta, sau în situatia în care aceasta nu exista, decât suprafata din act :
a) Pentru imobile împrejmuite :
i - Daca diferenta este de pâna la 2 %, documentatia cadastrala se receptioneaza si
suprafata din masuratori se înscrie în cartea funciara;
ii - Daca diferenta este între 2 si 5 % documentatia cadastrala se receptioneaza si
suprafata din masuratori se înscrie în cartea funciara doar daca este însotita de
proces-verbal de vecinatate, întocmit conform anexei nr. 17;
iii – Daca diferenta este mai mare de 5%, documentatia cadastrala se respinge,
rectificarea suprafetei urmând sa se faca prin hotarâre judecatoreasca definitiva si
irevocabila;
Deci e totusi nevoie de o actiune in instanta pentru rectificarea suprafetei?
Poate ma repet in ceea ce priveste tema, dar as avea o intrebare concreta.
Eu am cumparat un teren de constructii intravilan, cu o suprafata de 1'200 m2. Intrarea se face pe un drum de acces cu o latime la strada de 2.80 m, apoi se ingusteaza pina la 2.50 m (dupa vreo 10 m). Portiunea de dupa intrare este o portiune aproape patrata, perfecta pentru o constructie. Intrebarea mea e urmatoarea: exista o largime minima pt o cale de acces la drumul public impusa prin lege? cei 2.50 imi permit sa intru cu un vehicul pe teren. O problema ar putea fi constructia case (in cazul in care e necesar sa se intre cu un camion sau o macara).