avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi
Forum Activitate Gambino

Activitate Gambino

multumesc pentru ajutor
Va rog frumos , o intrebare .... trebuie sa intabulez un teren saptamana viitoare ... daca platesc taxa de urgenta pentru intabulare , se rezolva ? sau daca judecatorii sunt in concediu trebuie sa astept pana binevoiesc dumnealor sa se intoarca la munca ? va multumesc
va multumesc foarte mult
o intrebare , va rog frumos ... notarul care trece in actul de succesiune un teren intabulat , poate face demersurile pentru intabularea pe noul proprietar ? sau mostenitorul trebuie sa umble dupa aceea sa-si intabuleze pe numele sau terenul mostenit ? va multumesc
Mentionez ca terenul a fost cumparat de verisoara mea acum 5 ani , cand nu era obligatorie intabularea , sau cel putin asa am inteles eu
Pe scurt : verisoara mea a decedat acum 3 luni ...avea in proprietate un teren ... terenul nu avea cadastru si nu era intabulat ...singura mostenitoare a verisoarei mele este mama ei ... iar notarul spune ca nu poate face actul de succesiune pe teren daca acesta nu e intabulat ... cadastristul spune ca nu poate face cadastru unui teren al carui propretar e decedat , ca trebuie facut mai intai actul de mostenire si apoi facuta intabularea pe noul proprietar
Cum ies din situatia asta ?
Cu alte cuvinte , un teren poate fi inclus in actul de succesiune fara sa fie intabulat ?
Va multumesc
pt Romascanu : da , de testament v-am intrebat pt ca am un bebe mic si nu am disponibili o mie si ceva de euro acum pentru acte de vanzare cumparare sau donatie ...
Va multumesc pentru sfaturi ...Case closed
Mama nu poate sa dea declaratie de renuntare pentru ca nu se descurca din cauza bolii
Si nu inteleg un lucru : daca bunica imi vinde acum garsoniera , totul e ok , dar daca vrea sa mi-l lase prin testament , acesta poate fi teoretic atacat ( nu e cazul la mine , ca nu am nici matusi nici frati )
multumesc
Saru'mana ... deci testament scrie pe mine ... si inca o intrebare , va rog frumos ... o mostenire se taxeaza la notariat la fel ca o vanzare - cumparare ?